Burakmayın elimi! - İZLE

'Burak'mayın elimi! - İZLE

Trabzonspor Avni Aker Stadı'nda Samsunspor'u Burak (2), Henrique ve Olcan'ın golleriyle 4-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Trabzonspor, Avni Aker'de Samsunspor'u 4-0 mağlup etti. Puanını 33'e yükselten bordo-mavili ekip ligde üst üste 4. galibiyetini aldı. Samsunspor filelerini de 2 kez havalandıran Burak Yılmaz, ligdeki gol sayısını 21'e çıkarıp kişisel gol rekorunu kırdı. Henrique'nin golünün de asistini yapan Burak, geçen sezonu 19 golle tamamlamıştı. Milli futbolcu Trabzonspor'un bu sezon kaydettiği 32 golün 21'sine imza atarak, ulaşılması güç bir başarıya ulaştı. Burak aynı zamanda 33. dakikada tartışmalı şekilde kendi kazandırdığı penaltıdan yararlanamadı.

Yeni transferleriyle ikinci yarı üst sıraları hedefleyen Samsunspor ise bu mağlubiyetle 13 puanda kaldı. Kırmızı-beyazlı ekip 8 haftadır 3 puana hasret kaldı.

Olcan siftah yaptı!
Trabzonspor'un 3. golü ise yeni transfer Olcan Adın'dan geldi. Ara transferde Gaziantepspor'den transfer edilen Olcan, Trabzonspor formasıyla ilk golünü attı.

Şener, Hüseyin Avni Aker'de
Trabzonspor'da seyirden men yasağı kalkan kulüp başkanı Sadri Şener, yasağının kalkmasının ardından ilk kez Hüseyin Avni Aker Stadı'nda maç izledi. Geçen hafta İstanbul'da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçını da stattan izleyen başkan Şener için bordo-mavili taraftarlar, 'Evine hoşgeldin büyük başkan' yazılı pankart açtılar. Bordo-mavili taraftarlar ayrıca, hafta içerisinde Trabzonspor ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'a destek vererek, ''Gururumuz Erdoğan Bayraktar, 20 sene değil bir asır geçse de yanındayız'' yazılı pankart açtılar.

Taraftar ilgi gösterdi
Trabzonspor ile Samsunspor arasında oynanan 'Karadeniz derbisinde' konuk takım taraftarları da takımlarını yalnız bırakmadılar. Samsun'dan otobüsle Trabzon'a gelen yaklaşık 500 taraftar, Trabzon deplasmanında kendilerine ayrılan misafir takım tribününden takımlarına destek verdiler. Yağmura rağmen bordo-mavili taraftarlar da karşılaşmayı ilgi gösterdiler. Açık ve maraton tribündeki taraftarlar kendilerine dağıtılan yağmurlukları giyerek takımlarına destek verdiler.

Tolga ve Burak'a ödül
Trabzonspor'da Tolga Zengin ile Burak Yılmaz'a maç öncesi ödül verildi. Kaptan Tolga'ya TrabzonCell Ayın Futbolcusu yarışmasında Kasım ayının en iyi futbolcusu, Burak'a da bordo-mavili kulübün ana sponsoru Türk Telekom ile Lig Radyo'nun birlikte düzenlediği ankette ''Türk Telekom'la ilk yarının en başarılı oyuncusu' seçilmelerinden dolayı ödüllendirildi.

Maç öncesi saygı duruşu
Hayatlarını kaybeden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Fenerbahçeli eski futbolcu Lefter Küçükandonyadis ile milli kayakçı Aslı Nemutlu için karşılaşma öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Bu arada Samsunspor maçında toplam 1257 güvenlik mensubu görev yaptı. Bu sayının 957'sinin resmi, 300'ünün de özel güvenlik elemanı olduğu belirtildi. Taraftarlar iki aşamalı güvenlik çemberi ve üst aramasından geçirildikten sonra tribünlere alındılar.

TRABZONSPOR: 4 - SAMSUNSPOR: 0

STAT: Hüseyin Avni Aker

HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Serkan Gençerler, Serkan Akarca

TRABZONSPOR: Tolga, Serkan, Giray, Celustka, Cech, Colman, Aykut, Olcan  (Dk. 87 Sercan ), Alanzinho  (Dk. 74 Adrian ), Halil  (Dk. 46 Henrique ), Burak

SAMSUNSPOR: Ertuğrul, Adem  (Dk. 73 Hakan ), Kemal, Bahia, Yenal  (Dk. 61 Serdar Özkan ), Murat Yıldırım  (Dk. 79 Zenke ), Fink, Murat Ceylan, Uğur Boral, Ekigho, Gekas

GOLLER: Dk. 18 ve 90 3. Burak, Dk. 62 Henrique, Dk. 83 Olcan (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Dk. 6 Yenal, Dk. 73 Murat Ceylan, Dk. 88 Zenke (Samsunspor) Dk. 30 Alanzinho, Dk. 68 Serkan (Trabzonspor)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler