Bursalı paraşütçünün Marmara rekoru

Bursalı paraşütçünün Marmara rekoru

Engin Altop, Uludağ'ı bacak bacak üzerine atıp uçarak http://www.sozcu18.com/d/news/13841.jpggeçti.

Bursa'da 8 yıldır paraşüt sporu ile uğraşan Engin Altop, Uludağ'ı bacak bacak üzerine atıp uçarak geçti. Altop, Marmara Bölgesi'nin en yüksek irtifa rekorunu kırdı.
 
Bursalı yamaç paraşütü tutkunu Engin Altop, Eskişehir ve Konya arasındaki yamaç paraşütüyle şehirler arası yolculuğunun ardından yeni bir rekora daha imza attı.
 
Altop'un son rekoru ise ilginç. Geçtiğimiz günlerde birkaç günlük hazırlığın ardından Orhangazi'ye giden Altop, yamaç paraşütüyle Uludağ üzerinden 2 saat içinde Orhaneli'ne ulaştı. Altop, havadaki enfes görüntüyü ise kendi kamerasıyla kaydetti. Uçuş esnasındaki rahat tavırları ile de dikkat çeken Altop, rekor kırmanın mutluluğunu yaşıyor.
 
Orhangazi'den Orhaneli'ne uçarak geçen Altop, macerasını anlattı:
 
"Orhangazi'den kalktım. Oradan sonra Barakfakih üzerine geldim. Güçlü termik hava ile karşılaştım. Güçlü termikleri dönerek, 300-350 metre yükseklikten 3 bin küsur irtifaya çıktım. Uludağ'ı atlayarak Orhaneli'ne indim. Bunun gibi birkaç güzel uçuşumuz daha var. İnegöl'den kalkıp da Mustafakemalpaşa'ya inişimiz var. Eskişehir'den kalkıp da Konya'ya inişimiz var. Benim bu uçuşum 2 saat sürdü. Tabii ki direkt bir geçiş değildi. Yolda termik dönerek hareket ediyoruz. Normalde yamaç paraşütü 1 metre alçalırken, 7-8 metre süzülüşle gider. Sürekli bu irtifayı yakalamak için yüksek irtifalara çıkmamız gerekiyor. Bu bir rekor" dedi.
 
Marmara Bölgesi'nde bugüne kadar bir yamaç paraşütü ile en yüksek irtifaya çıkma rekorunu kırdığını kaydeden Altop'ın uçuş esnasında bacak bacak üzerine atması da dikkat çekti.
 
Yeni rekorlar kırmaya devam edeceğini kaydeden Altop, "3094 metre yüksekliğe uçtum. Daha önce bir arkadaş 2009 yılında 2800 metreye çıkmıştı. Ben azami 100 kilometre yaptım. İrtifa rekoru kırdım. Bu rekorlara devam edeceğim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler