Bursa'nın kiraladığı Fernandao'yu Galatasaray kapıyor

Bursa'nın kiraladığı Fernandao'yu Galatasaray kapıyor

Sarı-Kırmızılılar, Pandev'le yolları ayırarak Bursaspor'un Brezilyalı golcüsü Fernandao'yu kadrosuna katmak için kolları sıvadı.

Fanatik'in haberine göre; Yabancı sınırının kalkmasıyla gelecek sezonun planlarını yapmaya başlayan Galatasaray, diğer taraftan ligin ikinci yarısı için de takviye çalışmalarını sürdürüyor.

Sarı-Kırmızılılar’da son olarak sürpriz bir isim gündeme geldi. Bursaspor’da kiralık olarak forma giyen ve bonservisi ülkesinin kulüplerinden Atletico Paranaense’de bulunan Brezilyalı golcüyü, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu’nun özellikle istediği öğrenildi. 27 yaşındaki futbolcunun satın alma opsiyonu Bursa’da.

SATIN ALMA OPSİYONU 5 MİLYON EURO
Ancak Yeşil-Beyazlı kulübün 5 milyon Euro ödeme yapması gerekiyor ve bu ücretin karşılanması şimdilik mümkün görünmüyor. Aslında aynı durum Galatasaray için de geçerli. Sarı-Kırmızılılar Fernandao’ya böyle bir bütçe ayırmış değil. Bu yüzden Brezilya kulübüne 3 milyon Euro civarında bir teklif yapılacağı öğrenildi.

PANDEV DE BURSA'YA GİDEBİLİR
Eğer taraflar anlaşırsa, Fernandao kulübüyle olan sözleşmesini tek taraflı olarak fesh edecek ve bonservisiyle birlikte Galatasaray’ın yolunu tutacak. Bu transferin gerçekleşmesi için, mevcut kadrodan Goran Pandev’le yolların ayrılması bekleniyor. Makedon golcünün Bursaspor’a kiralanması da seçenekler arasında. Hamza hoca, Fernandao’nun alınması halinde, Brezilyalı golcüyü ileri uçta, Burak’ı da onun arkasında kullanacak.

Takımın geri kalan kurgusunda bir değişiklik düşünülmese de, ilk 11’deki yabancı sayısında ayarlama yapılması gerekiyor. Chedjou, Afrika Kupası’na gittiğinde zaten bir yabancı eksileceğinden sorun olmayacak, ancak Kamerunlu dönünce ilk kesilen isim Alex Telles olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler