Bursaspor: 0 - Akhisar Belediyespor: 2

Bursaspor: 0 - Akhisar Belediyespor: 2

Spor Toto Süper Lig'de, Bursaspor ile Akhisar Belediyespor arasında oynanan karşılaşmada gülen taraf 2-0'lık skorla Akhisar Beledyespor oldu.

Maça hızlı başlayan Bursaspor, uyguladığı presle oyunu rakip kaleye yığmayı başardı. Özellikle sağ kanadı kullanmaya çalışan yeşil-beyazlı takım, final paslarında arzuladığı başarıyı yakalayamadı.

Konuk Akhisar Belediyespor ise bu bölümde savunma ağırlıklı bir oyun tercih etti. Rakibini kendi yarı alanında kabul eden konuk takım, fırsat buldukça hızlı hücumlarla Bursaspor ceza sahasına doğru gitmeye çalıştı. 

İlk yarısı 0-0 eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın ikinci yarısına da etkili başlayan ev sahibi ekip 61 ve 64. dakikalarda önce Tomas Necid ile ardından da Batalla ile çok net iki pozisyondan yararlanamadı. Tomas Necid'in ceza sahası içindeki şutunda kaleci Fatih kalesinde devleşirken, Batalla'nın şutu ise direğe katıldı. Gol için rakip kaleye yükselen Bursaspor, 72. dakikada Petar Grbic'in golüyle maçta 1-0 geriye düştü. Akhisar'în kontra atağında topla buluşan Karadağlı ortasaha oyuncusu nefis bir vuruşla kaleci Harun'u avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın son dakikalarında Landry N'Guemo kaleci Harun'un çıkışını iyi gördüğü pozisyonda vurduğu şut üst direkten döndü. Dönen topla tekrar buluşan N'Guemo boş kaleye gönderdiği topla maçın skorunu 2-0 tayin eden golü attı. 

Bursaspor kalan dakikalarda skoru değiştirecek golü bulamayınca Akhisar Belediyespor sahadan 2-0'lık galibiyetle ayrıldı.

En son 21. hafta Gaziantepspor'a karşı 2-0 kazanan Akhisar Belediyespor, galibiyet hasretini Bursa deplasmanında sonlandırırken, Bursaspor ise Timsah Arena'da ilk kez mağlubiyetle tanıştı. 

Akhisar Belediyespor bu skorla puanını 43'e çıkartırken, Bursaspor 38 puanda kaldı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler