Bursaspor: 0 - Fenerbahçe: 0

Bursaspor: 0 - Fenerbahçe: 0

Spor Toto Süper Lig'de 22. hafta maçında Fenerbahçe ile Bursaspor golsüz berabere kaldı.

Süper Lig'de Fenerbahçe derbi öncesi Bursa'da kritik bir kayıp yaşadı!.. Timsah Arena'da seyircisiz oynanan maçta 36 hafta sonra gol atamayan sarı lacivertliler koltuğu da tehlikeye attı.

Bursaspor'a Medipol Başakşehir maçında saha olayları nedeniyle verilen 1 maç seyircisiz oynama cezası, Fenerbahçe karşılaşmasında uygulandı. Maça İl Spor Güvenlik Kurulu'nun kararı gereği Fenerbahçe seyircisi de alınmadı. 

Her iki takım teknik adamı da son oynadıkları maçlardaki kadrolarda değişiklik yapmayı tercih etti. Bursaspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, geçen hafta oynadıkları ve 2-0 kaybettikleri Gençlerbirliği maçında ilk 11'de yer alan Dany'i yedek soyundurdu. Fenerbahçe'den sezon başında transfer edilen Stoch ise sözleşmesindeki madde gereği bu karşılaşmanın kadrosunda yer almadı. Dany'in yerine Şamil Çinaz, Stoch'un yerine ise Sercan Yıldırım maça ilk 11'de başladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ise UEFA Avrupa Ligi'ndeki Lokomotiv Moskova maçının ilk 11'inden 3 değişiklik yaptı. Fabiano'nun yerine Volkan Demirel, Ozan Tufan'ın yerine Diego, Van Persie'nin yerine de Fernandao sahaya çıktı. Sezon başında Bursaspor'dan transfer edilen Volkan Şen ve Fernandao ilk 11'de sahaya çıkarken, Şener Özbayraklı ile Ozan Tufan, maça yedek kulübesinde başladı.

Timsah Arena'daki karşılaşmaya fırtına gibi giren Fenerbahçe ilk 20 dakikada 4 pozisyondan gol çıkaramadı. Volkan Şen ile 3, Fernandao ile 1 fırsatı gole çeviremeyen sarı lacivertliler kalesinde önemli bir tehlike yaşamadı. İlk yarının kalan dakikalarında Bursaspor oyunda dengeyi kursa da hücum hattında çoğalmakta zorluk çekti. Oyunun başındaki hızı kesilen sarı lacivertliler ise aradığı golü ilk yarıda bulamadı ve ilk 45 dakika golsüz geçildi.

Fenerbahçe ikinci yarıya da hızlı başladı. 57. dakikada sarı lacivertliler Fernandao ile bir kez daha gole yaklaştı. Brezilyalı oyuncu Nani'nin çektiği sert şutta Harun'dan dönen topu boş kaleye atamadı. 66. dakikada Vitor Pereira'dan iki hamle birden geldi. Van Persie ile Alper Potuk oyuna girerken Josef de Souza ile Volkan Şen oyundan çıktı.

Bu skorun ardından bu sezon ilk kez gol atamayan sarı lacivertliler 50 puanda haftayı tamamladı. Ateş hattının üstünde yer alan Bursaspor ise 26 puana çıktı.

MAÇIN GENİŞ ÖZETİ - TIKLA

Süper Lig'de günün sonuçları:
Kasımpaşa: 2 - Eskişehirspor: 1
Antalyaspor: 2 - Medicana Sivasspor: 1

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler