Bursaspor: 0 - Gençlerbirliği: 0

Bursaspor: 0 - Gençlerbirliği: 0

Süper Lig'de puana ihtiyacı olan iki takımın mücadelesinde Bursaspor ile Gençlerbirliği yenişemedi: 0-0.

Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor kendi sahasında Gençlerbirliği ile golsüz berabere kaldı. Konuk ekipte Jimmy Durmaz 18. dakikada penaltı atışından yararlanamadı. Yeşil-Beyazlıların iç sahadaki galibiyet hasreti de üç maça çıktı.
 
Büyük çekişmeye sahne olan maçta Başkent ekibi 18. dakikada Jimmy Durmaz'ın ayağından penaltı atışından faydalanamadı.
 
MAÇTAN DAKİKALAR
12. dakikada Taiwo'nun pasıyla sol kanattan hareketlenen Sestak, topu penaltı noktasına doğru ortaladı. Belluschi'nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak, yandan az farkla auta gitti.
 
16. dakikada Bursaspor atağında Ferhat Kiraz'ın pasıyla sol kanattan hareketlenen Taiwo, topu ceza sahasına gönderdi. Kazım Kazım'ın, Belluschi'nin pası sonrası çektiği şutta meşin yuvarlak, taca çıktı.17. dakikada Gençlerbirliği, penaltı kazandı. Sol kanattan ceza sahasına giren Tosic'e, Basser kayarak müdahale etti. Hakem Barış Şimşek, Basser'in topa elle müdahale ettiğini belirterek penaltı noktasını gösterdi.
 
18. dakikada Jimmy Durmaz'ın kullandığı penaltı atışında top yandan dışarı gitti.22. dakikada Gençlerbirliği atağında Jimmy Durmaz'ın pasıyla sol kanattan hareketlenen Stancu, çaprazdan sert vurdu. Meşin yuvarlak, direğin yanından auta çıktı.
 
38. dakikada Bursaspor'un sol kanattan kazandığı serbest atışı kullanan Taiwo, meşin yuvarlağı penaltı noktasına doğru gönderdi. İbrahim Öztürk'ün kafa vuruşunda top üstten az farkla auta gitti.
 
42. dakikada Kazım Kazım'ın pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren Sestak, sert bir şut çekti ancak kaleci Ramazan Köse topa iki hamlede sahip oldu. 
 
İKİNCİ YARI:
50. dakikada Jimmy Durmaz sağ kanattan şık bir çalımla rakibinden sıyrıldı, içeri ortaladı, Petrovic kafayı vurdu top Frey'de kaldı.
 
51. dakikada Taiwo'nun sol çaprazdan sert şutunda Petrovic topu çizgiden çıkardı.
63. dakikada Belluschi'nin ceza sahası dışından şutunda top üstten dışarı gitti.
79. dakikada Ferhat Kiraz müthiş süratle Gençlerbirliği ceza alanına sokuldu. Kale sahasına yaptığı ortada Sestak zor olanı yaptı ve topu boş kale yerine dışarıya attı.
Hakemin bitiş düdüğünün ardından kaleci Ramazan ile itişen Bursaspor'dan Civelli sarı kart gördü.
 
STAT: Atatürk
HAKEMLER: Barış Şimşek (xx), Serdar Diyadin (xx), Mehmet Metin (xx)
 
BURSASPOR: Frey (xx)- Basser (x) (Dk.46 Şener xx), İbrahim Öztürk (xx), Civelli (xx), Taiwo (xx), Şamil (xx), Musa (xx) (Dk.69 Murat xx) , Belluschi (xx), Kazım (xx), Ferhat Kiraz (xx) (Dk.84 Enes Ünal), Sestak (x)
 
GENÇLERBİRLİĞİ: Ramazan (x)- Serkan (x) (Dk.62 Uğur x), A.Yılmaz (x), Kulusic (xx), Tosic (xx), Özgür (xx), Doğa (xx), Ermin Zec (xx), Jimmy Durmaz (x) (Dk.85 Yusuf), Stancu (xx), Petroviç (xx) (Dk.81 Oktay)
 
SARI KARTLAR: Basser, Kazım, Civelli (Bursaspor), Özgür, Doğa, Zec, Kulusiç, Uğur (Gençlerbirliği) 
 
MAÇIN ARDINDAN...
Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalan Bursaspor'un teknik direktörü Christoph Daum, "Oyuncularımı mücadele açısından kutluyorum. Ellerinden geleni yaptılar. Her şey iyi gitti fakat istediğimiz golleri bulamadığımız için mutsuzum" dedi.
 
Daum, müsabaka sonrası düzenlenen basın toplantısında, ilk yarıda baskılı oynadıklarını, rakibi sahasına mahkum etmeyi başardıklarını ve topa Gençlerbirliği'nden daha fazla hakim olduklarını söyledi.
 
Oyunun hakimiyetini ele geçirmelerine rağmen gol atamadıklarını dile getiren Daum, maçta çok az net gollük pozisyon yaşandığını anlattı.
 
Baskıyı ikinci yarıda artırdıklarını vurgulayan Daum, şöyle devam etti: "Sestak ile çok çok net bir gol pozisyonumuz vardı. Yakaladığımız diğer pozisyonlar bu kadar net değildi. Maça baktığımızda baskılı oynuyorsunuz, sağdan soldan ortalar geliyor, gol atmaya çalışıyorsunuz ama gol olmayınca bunlar bir şey ifade etmiyor. Oyuncularımı mücadele açısından kutluyorum. Ellerinden geleni yaptılar. Her şey iyi gitti fakat istediğimiz golleri bulamadığımız için mutsuzum." Bir gazetecinin, Sestak'ı sahaya sürme nedenini sorması üzerine Daum, onu ilk kez oynatmadığını bildirdi. Oyuncunun 90 dakika iyi çalıştığını kaydeden Alman çalıştırıcı, "Golü atsaydı bunu süsleyebilirdi. Ayrıca Sestak iyi bir profesyonel. Antrenmanlarda çok iyi çalıştığı için bu şansı ona verdim" ifadesini kullandı.
 
Gençlerbirliği cephesi
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek ise alınan bir puanı başarı olarak gördüklerini dile getirdi.
 
Milli maçlar nedeniyle liglere verilen aranın ardından iki maçı kaybettiklerini hatırlatan Özdilek, Bursa'ya mutlaka puan veya puanlar almak için geldiklerini belirtti.
 
Oyuncularının, maçın genelinde istediklerini yaptığını söyleyen Özdilek, "Penaltı gol olsaydı maçın rengi farklı yerlere gidebilirdi. Beni sevindiren; penaltıdan sonra oyunun kontrolünü elimizde tuttuk. Oyuncularımı gönülden kutluyorum" diye konuştu.
 
Bursa'yı zorlu bir deplasman diye nitelendiren Özdilek, kaybetmemenin de önemli olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler