Bursaspor: 0 - Kasımpaşa: 1

Bursaspor: 0 - Kasımpaşa: 1

Ateş hattından uzaklaşmaya çalışan iki takımın mücadelesinde son gülen Kasımpaşa oldu. 

Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında deplasmanda Göztepe'yi 2-0 mağlup ederek 4 maçlık galibiyet hasretine son veren Kasımpaşa vites artırdı! İstanbul temsilcisi, konuk olduğu Bursaspor'u 1-0 mağlup etti ve üst üste oynadığı iki maçtan 6 puan çıkardı.

Mücadele, ilk düdükle birlikte yüksek tempoyla başladı. Her iki takım da rakip kale önünde skoru değiştirebilecek fırsatlar aradı.

Dakikalar 31'i gösterdiğinde sahneye Kasımpaşa'nın Mısırlı yıldızı Trezeguet çıktı! Ceza sahasının dışında topla buluşan Trezeguet, topu düzelttikten sonra harika bir vuruş yaptı ve kaleci Harun Tekin'i geçerek skoru 1-0'a getirdi. Mısırlı yıldız bu sezonki 10. lig golünü kaydetti.

Karşılaşmanın ilk yarısında başka gol olmadı.

Bursaspor'da teknik direktör Paul Le Guen ikinci yarıya değişiklikle başladı. Yeşil-beyazlılarda Delarge oyundan çıkarken yerine Yusuf Erdoğan girdi.

Bursaspor ikinci yarıda rakip kale önünde baskı kurmak istese de Kasımpaşa'da başta Kenneth Omeruo olmak üzere savunma oyuncuları yeşil-beyazlılara fırsat tanımadı. Özellikle Omeruo Bursaspor'un birçok kanat akınını kafa vuruşlarıyla uzaklaştırdı.

Bursaspor, 68. dakikada gole yaklaştı: Sağ kanattan gelişen atakta Jires Kembo-Ekoko'nun kısa pasıyla topla buluşan Yusuf Erdoğan ceza sahası içine girip kaleye şutunu çekti ancak bu top savunma oyuncularından geri döndü.

Dakikalar 80'i gösterdiğinde gole yaklaşan taraf Kasımpaşa oldu: Samuel Eduok'un yay içinden dışarı çıkarttığı topla buluşan Ahmed İldiz bekletmeden kaleye şutunu çekti ancak bu top önce savunma oyuncusuna sonra takım arkadaşına çarparak dışarı yöneldi.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Kasımpaşa maçı 1-0 kazanmayı başardı. Kasımpaşa bu sonuçla puanını 37'ye yükseltti. Bursaspor ise haftayı 33 puanla kapadı. Kemal Özdeş ve öğrencileri gelecek hafta Karabükspor'u konuk edecek. Bursaspor ise Göztepe'ye konuk olacak.

Öte yandan bu sezon 'üst üste iki galibiyeti' 20 Kasım 2017'deki Karabük deplasmanında (0-2) 26 Kasım 2017’deki Konyaspor maçında (2-0) elde ettiği skorlarla alan Lacivert-Beyazlılar, Bursa’dan 3 puanla dönerek bu başarıyı bir kez daha tekrarladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler