Bursaspor Kupa'da yarı finalist

Bursaspor Kupa'da yarı finalist

Bursaspor, deplasmanda Gençlerbirliği karşısında 2-0 geriye düştüğü maçı 3-2 kazanarak yarı final biletini kaptı. Öte yandan Gençlerbirliği maçı 9 kişi tamamladı.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde, Gençlerbirliği, ilk maçta 1-1 berabere kaldığı Bursaspor'u Başkent'te 3-2 yenerek yarı finale yükseldi. 

Maça iyi başlayan taraf Bursaspor olurken yeşil beyazlılar, ilk dakikadan itibaren rakip kaleyi ablukaya aldı. Ancak dakikalar 15'i gösterirken arka direkte topu tamamlayan Petrovic, Gençlerbirliği'ni 1-0 öne geçirdi. 38. dakikada bu kez sahneye El Kabir çıktı ve şık bir aşırtma golüyle farkı ikiye çıkardı.

Bu arada 45. dakikada 2. sarı kartı gören Uğur Çiftçi, Gençlerbirliği'ni 10 kişi bırakırken başkent ekibi soyunma odasına 2-0 önde ve 1 kişi eksik girdi.

İkinci yarıya da iyi başlayan Bursaspor'da Fernandao'nun 50. dakikada ağlara gönderdiği top, ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı. Ancak vites düşürmeyen Timsahlar, 59'da Volkan Şen'in şık plasesiyle aradığı golü buldu ve farkı bire indirdi.

Dakikalar 73'ü gösterirken bir kez daha sahne alan Volkan Şen, Bakambu'nun pasını boş kaleye gönderdi ve Bursaspor, 2-0 geriden gelerek 2-2'lik eşitliği yakaladı.

90. dakikada Sedat kırmızı kartı görünce Gençlerbirliği maçı 9 kişi kalırken, uzatma anlarında kaleci Ferhat'ın büyük hatasını affetmeyen Fernandao, maçı bitiren golü attı: 3-2.

Bu sonuçla Bursaspor, kupada yarı finale yükselen ilk takım oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler