Çağlayan Adalet Sarayı girişindeki ‘arama dayatması’nda geri adım atıldı

Çağlayan Adalet Sarayı girişindeki ‘arama dayatması’nda geri adım atıldı

Çağlayan'daki Adalet Sarayı girişinde zorla aramaya tabi tutulmak istenen avukatların direnişi sonuç verdi.

Adliyedeki güvenlik zaafiyetinin faturasının kendilerine çıkarılmasının ardından başsavcının talimatı üzerine Çağlayan’daki Adalet Sarayı girişinde zorla aramaya tabi tutulmak istenen avukatların direnişi sonuç verdi.

Başsavcıvekili Hacı Hasan Bölükbaşı, avukatların çantalarını x-ray cihazına bırakmadan ve el dedektörüyle aranmadan kapı dedektöründen geçmesinin yeterli olduğunu belirtti.

Savcı bey bizi dedektörlerle arıyorlar

Bölükbaşı, ‘arama dayatması’nı protesto için gün boyunca adliye girişinde bekleyişlerini sürdüren ve birçok kez polisin kalkanlı müdahalesine maruz kalan avukatlarla görüştü.

“Ben de sabahleyin çantamı bu cihaza bırakarak içeriye girdim. Lütfen herkes anlayışlı olsun” diyen Bölükbaşı’na bir avukat, “Savcı bey bizi dedektörlerle arıyorlar” karşılığını verdi. Bu sırada eline bir detektör alan avukat, başsavcıvekilinin üzerini aradı.

Başsavcıvekilinin talimatı üzerine avukatlar aranmadan geçti

Bölükbaşı daha sonra avukatların el dedektörüyle aranmadan sadece kapı dedektöründen geçebilecekleri talimatını verdi. Bunun üzerine avukatlar üzerlerini ve çantalarını aratmayarak, kimliklerini okutup kapı dedektöründen geçerek içeriye girdi. Avukatlar bu durumu alkışlarla karşıladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler