Çamada çıkan yangın korkuttu

Çama'da çıkan yangın korkuttu

Atkaracalar ilçesine bağlı Çama, yeni adıyla Budakpınar köyünde çıkan yangın, faciaya dönüşmeden söndürüldü.

Atkaracalar ilçesine bağlı ve 7 km mesafede 100 haneli Çama (yeni adıyla Budakpınar) köyünde cumartesi sabaha karşı 04.50 sularında çıkan yangın faciaya dönüşmeden söndürüldü. Yangın sonucu 2 evin tamamen yandığı bir evin de oturulamaz hale geldiği görüldü.

YANGIN SONRASI GÖRÜNTÜLER İÇİN - TIKLA

Pazar gününün erken saatlerinde (04.50) farkedilen yangın Yadigar Namlı (70)'ya ait evde çıktı. Evi ve samanlığın ateş aldığı yangın daha sonra bitişikteki Abdurrahman ve Enver İlkbahar'a ait evlere sıçradı.

Yangına ilk müdahaleyi Budakpınar köylüleri gerçekleştirirken olaydan haberdar edilen başta Atkaracalar Belediyesi itfaiyesi ile Çerkeş ve Kurşunlu itfaiyeleri olay yerine yaklaşık iki saati bulan sürede ulaştılar. Önceden kontrol altına alınan yangın, çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleriinin desteğiyle daha fazla büyümeden söndürüldü.

Yangında evini ve samanlığını kaybeden Yadigar Namlı'nın aldığı yardımlarla hayatını idame ettirdiği, yaşanan son olayla birlikte kendisini çok daha zor günlerin beklediğini öğrendik. Atkaracalar Kaymakamlığı'nın konuyla ilgilendiği ve Namlı'nın mağduriyetinin ortadan kaldırılması yönünde çalışmalara başlanıldığı belirtildi.

DUBLE YOL, KÖYE ULAŞIMDA EN BÜYÜK ENGEL

Konuyla ilgili olarak görüştüğümüz Budakpınar köyü muhtarı Şaban Eskiköy "Yangını haber verdiğimiz Atkaracalar belediyesine ait itfaiye aracı yaklaşık iki saatlik bir süre sonra köyümüze geldi. Duble yol ile köy girişimiz ortadan kalktığından köyümüze araç girişi çok sıkıntılı. Mevcut durum köyün tamamen yanması ile büyük bir facia yaşamamıza neden olabilirdi. Bugüne kadar yaptığımız sayısız müracaattan sonuç alamadık" dedi.

Öte yandan Budakpınar köyü muhtarlığının yangın ihbarı sonrası olay yerine geç gelen Atkaracalar Belediyesi ile ilgili cumhuriyet savcılığına şikayet dilekçesi vereceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler