Cami tepesinde silahlı nöbet!

Cami tepesinde silahlı nöbet!

Yaşanan olaylar vatandaşa "yeter artık" dedirtti...

Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı Derecik beldesinde son iki ayda yaşanan hırsızlık olayları halkı çileden çıkardı. Beldede son iki ayda 150'e yakın ev ve işyerine giren hırsızlar vatandaşın 1,5 milyon liradan fazla birikimini çaldı. Jandarma tedbirlerini artırdı, kamera sistemine geçildi ama, hırsızlık olaylarının önüne geçilemedi. Sonunda vatandaşlar çareyi cami minaresinde muhtarlığa ait silahlı nöbet tutmakta buldu. 

BAŞKAN: "ÇETE İŞİ" 
Derecik beldesi Belediye Başkanı Ali Ulusoy, yaşanan hırsızlık olaylarının halkı perişan ettiğini belirterek, "Bunlar bir şebeke mi bilmiyorum. Özellikle fındık mevsimi, cenaze ve düğün zamanlarında bu olaylar gerçekleşiyor. Birileri düğünlerde, cenazelerde insanları kontrol ediyor şebekenin diğer elemanları da evleri soyuyor diye tahmin ediyorum. Elimizden geleni yapıyoruz. Jandarma tedbirlerini arttırdı, ilçenin belirli yerlerine kameralar koyduk. Ama bu işin bir türlü önüne geçemedik" dedi. 
 
KAMERA SİSTEMİ KURDUK 
2 bin olan nüfusu yaz aylarında artan beldede yaşanan hırsızlık olaylarının halkı canından bezdirdiğini ifade eden Yolbaşı Mahallesi muhtarı Alaattin Bülbül, "Jandarma ekipleri beldeye daha sık devriye ekipleri çıkarmaya başladı. Belediye'nin katkılarıyla, beldenin çeşitli giriş çıkışı olan yerlerine kamera sistemi kurduk. Bu da hırsızları durdurmadı" dedi. 
 
MİNAREDE NÖBET 
Son çare olarak beldede gece ve gündüz silahlı nöbet tutmaya karar verdiklerini ifade eden muhtar Bülbül, "Muhtarlığa ait ruhsatlı silah ile birlikte görevlendirdiğimiz vatandaşlarımız beldeye hakim olan camimizin minaresine çıkarak nöbet tutuyor. Şüpheli gördükleri araçları önce muhtarlığa bildiryorlar. Bizler de 156 jandarma hattını arayarak ihbar ediyoruz. Jandarma elinden geleni yapıyor ancak yakalanan hırsızlar bir gün sonra serbest kalıyor. Yetkililer bu konu hakkında biran önce önlem almalıdır" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler