Can Dündar ve Erdem Gül cezaevinden çıktı

Can Dündar ve Erdem Gül cezaevinden çıktı

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin tahliyesine karar verdiği Can Dündar ile Erdem Gül, cezaevinden çıktı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesinin “hak ihlali” kararının ardından, Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün tahliyesine hükmetti. Can Dündar ve Erdem Gül, 92 gün sonra saat 03.20 sıralarında cezaevinden tahliye edildi.

Mahkeme, Dündar ve Gül’le ilgili yurt dışına çıkış yasağından oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.

92 GÜN SONRA SAAT 03:20′TE CEZAEVİNDEN ÇIKTILAR
AYM’nin ‘hak ihlali’ kararının İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletilmesinin ardından 92 gündür tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilcisi Erdem Gül özgürlüklerine kavuştu.

Dündar ve Gül, 26 Kasım 2015 günü tutuklanmıştı.

YAKINLARI CEZAEVİ ÖNÜNE GELDİ
Anayasa Mahkemesi’nin, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül hakkında verdiği “hak ihlail” kararının ardından, Can Dündar’ın eşi Dilek Dündar, Erdem Gül’ün eşi Aslı Işık Gül ve çocukları Deniz ve Sarp Güney Gül, CHP milletvekilleri, gazeteciler ve vatantaşlar Silivri Cezaevi önüne akın etti.

can-dundar-erdem-gul-tahliye-resim-02.jpg

GÜL: HEP ANAYASA MAHKEMESİ’NDEN UMUTLUYUM DEDİM.
Gül, bir gazetecinin “En son görüşmenizde neler söyledi?” sorusuna ise “O daha çok ilk mahkemede çıkacağından hep umutluydu. Ben de en son görüşmemizde ona ‘Sen mahkemeden ben de Anayasa Mahkemesi’nden umutlu olmaya devam edelim’ dedim. Son görüşmemiz öyle bitti. İlk kez bir siyasi öngörüsü hatalı çıktı” yanıtını verdi.

CHP’li Yasemin Öney Cankurtaran ise “Adalet her zaman yerini bulur derler. Belki şu anda ülkemizde kör topal gidiyor ama, ağır da olsa yerini buldu. Öncelikle eşine sabır diledik. O kör topal adaletin gitmeye çalıştığı yolda, siz basın emekçileri o yolda onları yalnız bırakmadınız. Basın emekçilerine verdikleri destek için teşekkür ediyoruz” dedi.

“DİĞER GAZETECİLER BAKIMINDAN DA İNŞALLAH EMSAL OLUR”
Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP’li Sezgin Tanrıkulu ise, “Özgürlüklerinden yoksun kalan diğer gazeteciler bakımından da inşallah emsal olur. Ve yargı yeni bir AYM kararı beklemeden tutuklu bulunan diğer gazeteciler bakımından da bir karar verir. Bunu da mahkemelerden beklemekteyim” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler