Can Gürkan tutuklandı

Can Gürkan tutuklandı

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan tutuklandı.

Soma Adliyesi’nden nöbetçi mahkemeye sevkedilen, 301 madencinin öldüğü madenin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ve çalışanlarından teknisyen Mehmet Ali Günay Çelik tutuklandı. Genel Müdür Ramazan Doğru ve Can Gürkan Aliağa Şakran Cezaevi’ne konuldu.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Soma Maden İşletme Müdürü Akın Çelik, mühendisler Yalçın Erdoğan, Ertan Ersoy ile madenin Emniyet Vardiya amirleri Yasin Kurnaz, Hilmi Kazık, Mehmet Ali Günay Çelik ve maden ocağının genel müdürü Ramazan Doğru tutuklanmasıyla tutuklu sayısı 8'e yükseldi. 

GENEL MÜDÜRÜN İFADESİ SONRASI TUTUKLANDI
Soma Kömürcülük Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Soma Adliyesi’nde savcılığa verdiği ilk ifade sonrası, ‘denetimli serbestlik’ talebiyle mahkemeye sevk edilmişti. Ancak şirket genel müdürü olan ve tutuklanan Ramazan Doğru’nun verdiği ifade sonrası savcılık bu talebi geri çekerek Gürkan için yeniden ek gözaltı süresi almıştı.

Gürkan, savcılıkta yeniden ifadesinin alınması sonrası bu kez tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Can Gürkan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

TUTUKLAMA KARARINA SAVCILIKTAN AÇIKLAMA
Mahkeminin tutuklama kararından sonra Koordinatör Savcı olarak atanan Akhisar Cumhuriyet Başsavcısı Behin Şahiner yazılı bir açıklama yaptı. Şahiner açıklamasında şunları söyledi:

"15.05.2014 tarihinde Manisa ili Soma İlçesi Eynez Karanlıkdere Mevkiinde bulunan özel bir kömür işlemesinde saat 15.15 sularında meydana gelen ölüm ve yaralanma olayı ile ilgili yapılan adli soruşturma kapsamı ile ilgili olarak daha önceki basın açıklamalarımız da gözetilerek kamuoyunun doğru bir biçimde bilgilendirilmesini sağlamak amacıyla basın açıklaması yapılmasına karar verilmiştir. Soruşturmayı yürüten Soma Cumhuriyet Savcılığı tarafından şüphelilerin tesbiti ile birlikte 17-18-19 Mayıs 2014 tarihlerinde yapılan adli işlemler sonucunda yakalama, gözaltına alma ve ifade alma işlemine müracat edilen şüpheli sayısının 36 olduğu, hakkında tutuklama kararı verilmesi talebiyle Soma Sulh Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen şüpheli sayısınının toplam 25 olduğu; bunlardan 8 kişi hakkkında tutuklama kararı verildi, 8 kişi serbest bırakıldı. 9 kişi hakkında adli kontrol altına alınarak (Denetimli Serbesttlik Yasası) serbest bırakıldı. 11 zanlının ise mahkemeye sevk edilmeden savcılık tarafından serbest bırakıldığı açıklandı."

ŞÜPHELİ ÜÇ ÇALIŞAN MADENDE CAN VERMİŞ
Cumhuriyet Başsavcısı Şahiner önemli bir ayrıntıya da yer verdi. Soruşturma kapsamında şühpeli oldukları belirlenen 3 kişinin ise olay sırasında hayatını kaybettikleri ortaya çıktı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler