Çanakkale İşadamları Derneği'ne polis baskını

Çanakkale İşadamları Derneği'ne polis baskını

Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği'nde (ÇAGİAD), polis tarafından arama yapılmaya başlandı. Polis, binadaki bilgisayar ve bazı dokümanları incelenmeye aldı.

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı üç ekip, sabah saatlerinde ÇAGİAD binasına gitti. Bazı polisler, binanın girişini kapatarak kimseyi içeriye almadı.

Çalışanların bile alınmadığı binaya, ÇAGİAD Başkanı Enver Ceylan ve yönetimi bir süre sonra geldi. Polis ekipleri, sadece Ceylan’ı içeriye alırken yönetim kurulu üyelerine izin vermedi. Polislerin, içeride evrakları ve bilgisayarlardaki bilgileri kopyaladığı öğrenildi.

"DERNEK ÜZERİNDE ALGI OPERASYONU YAPILIYOR"
Binada inceleme devam ederken konuyla ilgili ÇAGİAD tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Yaşanan süreçte derneğin üzerinde algı operasyonu yapılmak istendiği belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Sanayi, ticaret ve kültür alanında ülkemizin kalkınmasını, teknoloji, sermaye, fikir alışverişi koordinasyonun sağlanması ile daha ileri bir düzeyde gelişme sağlanmasını amaçlayan ve 1994 yılından bu yana 21 yıldır Çanakkale’de faaliyet gösteren ÇAGİAD’da, Çanakkale Sulh Ceza Hakimliği’nin 2015-915 sayılı kararı ile arama yapılmıştır. 2012 yılında derneğimiz ile ÇOMÜ arasında gerçekleştirilen protokolle 201 öğrenciye burs bulunması sağlanmıştır. Derneğimizin eğitime destek verilmesi kapsamında teşvikçisi olduğu, burs vermek isteyen işadamlarını ÇOMÜ Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı ile buluşturduğu proje nedeniyle aradan üç yıl geçtikten sonra soruşturma yapılmaktadır. Derneğimiz, ihtiyaç sahibi öğrencilere ÇOMÜ Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı aracılığı ile burs verilmesiyle suçlanmaktadır. Yasalara saygılı, vatanını ve milletini seven, fedakâr anadolu insanının, derneğimizin teşviki ve ÇOMÜ Eğitim Sağlık ve Bilimsel Araştırma Vakfı aracılığı ile ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine burs sağlanması asla ve asla suç değildir. Yaşanan süreçte derneğimiz üzerinde yapılmak istenen algı operasyonu, vatanını ve milletini canından aziz bilen, seven, fedakâr anadolu insanını ve değerli üyelerimizi asla yıldıramaz. Ülkemizin sanayi, ticaret, eğitim, bilim ve kültür alanında daha ileri seviyelere ulaşmasını amaçlayan derneğimiz, faaliyetlerine ara vermeden devam edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyururuz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler