Çanakkale'de feribot karaya oturdu, yolcular 14 saat kurtarılmayı bekledi

Çanakkale'de feribot karaya oturdu, yolcular 14 saat kurtarılmayı bekledi

Gökçeada Kuzu Limanı Taşocakları mevkiinde dün saat 16.15'te karaya oturan Gökçeada 1 feribotunda bulunan 188 yolcunun tahliye işlemine yaklaşık 14 saat sonra başlandı.

Dün saat 15.00’te Kabatepe’den Gökçeada’ya hareket eden ’Gökçeada-1’ feribotu, saat 16.15 sıralarında Kuzu Limanı Taşocakları Mevkii’nde karaya oturdu. 

Poyraz rüzgarının sert estiği bölgede; feribotun limana giremeden, limanın mendireğinin arka tarağında Taşocakları Mevkii’nde karaya oturduğu öğrenildi.

Feribottaki 188 yolcu, can yeleklerini giyerek güvertede beklemeye başladı. Feribotta 39 da araç bulunduğu belirtildi.

YOLCULAR TAHLİYE EDİLİYOR
188 yolcunun, tahliye edilmesine bu sabah saat 05.40 itibariyle başlandı.

canakkale-feribot-karaya-oturdu-resim-04-001.jpg

Feribot karaya oturduktan sonra, kuvvetli esen poyraz nedeniyle tahliye işlemi başlatılamamıştı. Bu nedenle de feribottaki 188 yolcu yaklaşık 14 saat boyunca feribotta mahsur kaldı. Can yelekleri üzerinde feribotun içinde koltukların üzerinde çocuklar yatarak, yetişkinler ise oturarak sabahladı. Yolcuların yiyecek içecek ihtiyacı feribotun içindeki kantinden sağlandı. Ayrıca gece, bir balıkçı teknesiyle feribota yolcular için kumanya bırakıldı.

Havanın aydınlanmaya başlamasının ardından saat 05.40 itibariyle feribottaki yolcuların tahliye işlemine başlandı. İlk olarak Sahil Güvenlik Çanakkale Grup Komutanlığı'na bağlı SAGET 14 botuyla 7 yolcu feribottan alınarak Gökçeada Kuzu Limanı'na getirildi. Bu deneme başarılı olunca SAGET 14 ile birlikte Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kurtarma 7 römorkörü birlikte tahliye işlemine devam ediyor. Feribottaki yolcuların tamamının saat 08.00'e kadar tahliye edilmesi planlanıyor. Yolcuların tahliye işlemi tamamlandıktan sonra ise bir planlama yapılarak, feribotun karaya oturduğu bölgeden römorkörle çekilerek kurtarılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler