Canbaz'ın ayak oyunları bitmiyor!

Canbaz'ın ayak oyunları bitmiyor!

Çankırı İl Genel Meclisi'nde bugün yapılan encümen üyelikleri seçimi yine "Canbaz oyunu"na sahne oldu.

Çankırı İl Genel Meclisi'nin bugünkü oturumunda yapılan encümen üyelikleri seçimi, Meclis Başkanı Osman Canbaz'ın siyasi hamleleriyle şekil değiştirdi. Dün AK Parti Grubunun yaptığı toplantıda kur'a ile encümen adayları listesine giren Visali Kara, bugün oylamada encümen üyesi seçilemedi.

OLAYLARIN GELİŞİMİ
İl Genel Meclisi'nin Nisan ayı toplantısının ilki dün gerçekleşmişti. Sabah toplanan AK Parti Grubu, bugün yapılacak olan encümen üyelikleri seçimlerinde bu görevde bulunmayan üyelerin yeralması kararı doğrultusunda Ali Karaca, Tuğrul Kaya, Ahmet Çelik ve Recep Yılmaz'ın isimleri ile birlikte 5'inci üye de kur'a ile belirleniyor. Grupta yapılan kur'a Visali Kara'ya çıkıyor.

BU SABAH YAŞANILANLAR
Bugün saat 10.00'da toplanan Çankırı İl Genel Meclisi, seçimlere geçmeden önce MHP Grubu önergesinde 4 MHP'li üye ile birlikte bir AK Partili üyenin teklifi dikkat çekiyor. MHP Grubu, AK Parti Şabanözü İl Genel Meclis üyesi Nurettin Erdal'ı encümen üyeliğine aday olarak gösteriyor.

Yapılan oylama sonucu encümen üyeliklerine Recep Yılmaz (19), Tuğrul Kaya (16), Ali Karaca (15) ve Ahmet Çelik (14) oy alarak seçilirken, MHP Grubunun da önermiş olduğu AK Partili isim Nurettin Erdal (15) oy alarak seçiliyor.

İDDİALAR
Konuyla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre dünkü grup toplantısında alınan karara karşın, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz, İl Başkanlığı seçimi öncesinde Hüseyin Boz'u destekleyen grup içerisinde yer aldığını bildiği Visali Kara'nın encümen üyesi olmaması yönünde siyasi oyunlara giriyor. İddialara göre AK Parti'nin Orta İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Şahin'in MHP Grup Başkanvekili Tevfik Rüştü Özgür'le dirsek teması sağlayarak Ak Parti Şabanözü İl Genel Meclis Üyesi Nurettin Erdal'ın aday gösterilmesi sağlanıyor. Bunun sonucunda da MHP'nin 7 oyu ile birlikte Osman Canbaz'a ait Ak Parti grubu içerisindeki 9'un katkısıyla  Nurettin Erdal encümen üyesi seçtiriliyor.

OSMAN CANBAZ RÖVANŞI MI ALDI?
Bugün yapılan ve Visali Kara'nın liste dışı kaldığı seçimle ilgili farklı bir değerlendirme de "Visali Kara, iki yıl önce encümen seçimlerinde Osman Canbaz karşısında MHP'nin oyları ile seçimi kazanmıştı. Osman Canbaz bugün Visali Kara'dan iki yıl öncesinin rövanşını aldı" şeklinde yapılıyor.

AK PARTİ TABANI OLAYLARI DEĞERLENDİRİR!Öte yandan siyasi kulislerde, encümen üyeliği seçiminde yaşanılan son olayın AK Parti tabanında bugüne kadar beklenmeyen tepkileri de beraberinde getireceği şeklinde söylentileri de gündeme taşıdığı görülüyor. AK Parti'ye yakın kaynaklar "Tabandaki rahatsızlık her geçen gün giderek büyüyor. Bölge milletvekillerinin 'ben yaptım oldu' zihniyeti ile İl Başkanı Çivitcioğlu'nun icraatlerine paralel İl Genel Meclisi Başkanı Osman Canbaz'ın tabanı rahatsız eden hal ve davranışları bir yerde patlak verecek. Yaşanılanların tabandan karşılık görmemesi mümkün değil" diyerek olabileceklere ışık tutuyorlar.

MHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ÖZGÜR:
BENİMLE KİMSE BAĞLANTIYA GEÇMEDİ

Konuyla ilgili olarak kendisine ulaştığımız MHP Grup Başkanvekili Tevfik Rüştü Özgür "Nurettin Erdal ile ilgili olarak AK Parti grubundan kimse benimle temasa geçmedi. Böyle bir olay yaşanmadı. Olay tamamen spontane bir şekilde gerçekleşti. Sabah grubumuza gelen Nurettin Erdal'a 'Seni aday gösterelim mi?' dedim. O da benden 5 dk izin istedi. Daha sonra odaya gelerek 'Tamam gösterin' dedi. Biz de kendi 4 arkadaşımızla birlikte kendisini aday gösterdik" diyerek yaşanılanları aktardı.

Fotoğraf: Dün AK Parti grubunca yapılan toplantıda kur'a ile 5 kişilik listeye giren ancak bugünkü oylamada seçimi kaybeden Merkez İl Genel Meclis Üyesi Visali Kara.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
8 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler