ÇANDEF, 2 gün süren Çalıştayını tamamladı

ÇANDEF, 2 gün süren Çalıştay'ını tamamladı

Sakarya - Akyazı Kuzuluk Termal Otelde gerçekleştirilen Çalıştay, ÇANDEF adına gayet olumlu bir süreçle tamamlandı.

İstanbul Çankırı Dernekleri Federasyonu (ÇANDEF) 14-16 Ocak 2011 tarihleri arasında Sakarya - Akyazı Kuzuluk Termal Otelde "Çalıştay" gerçekleştirdi.

Çalıştaya ÇANDEF yönetim kurulu üyeleri, eşleri ve çocukları ile birlikte katıldılar...

İKİ GÜN SÜREN ÇALIŞMALAR SONUNDA
ÇANDEF Çalıştayı'nın ilk bölümde organizasyon yapısı üzerinde duruldu. Çalışmalardan çıkan kararlar doğrultusunda ÇANDEF Yönetim Kurulu 3 ana yapı üzerine inşa edilme kararı alındı.

ÇANDEF'in Çankırılılar olarak daha güçlü olabilmek için hemşerilerinden istediği üç önemli başlık şöyle:

1- Köy derneklerine KESİNLİKLE üye olmalılar,
2- Yaşadıkları ilçedeki Çankırılılar derneklerine KESİNLİKLE üye olmalılar,
3- Eğer siyaseti seviyorlarsa, gönül verdikleri siyasi partiye üye olmalılar.

Bununla birlikte; İlçe Dernekler Birlikleri, Teşkilat Başkanlıkları ve Komisyon Başkanlıklarının oluşturulması kararı alındı.

ÇALIŞTAY İLE İLGİLİ FOTOĞRAFLAR İÇİN

1- İlçe dernekler birlikleri başkanlarının kendi ilçelerinde seçildikleri anda ÇANDEF Genel Başkan Yardımcılığı görevine atanmaları kararı alındı. Federasyonun yapı taşı olan köy dernekleri ile federasyon arasındaki koordinasyonu ve iletişimi sağlayacaklar.

2- İstanbul’un siyasi haritası göz önünde bulundurularak Federasyonun teşkilat yapısı 3 bölgeye ayrıldı.  Buna göre 3 ayrı bölgede teşkilat başkanı ve yönetim kurulu oluşturulacak.

3- Komisyonların birer başkanlık haline getirilmesine ve alanında profesyonel ve uzman kişilerin bu komisyonlarda görev alması kararı verildi.

ÖZENÇ: ÇANKIRI İNSANI SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTİYORSA...
ÇANDEF Başkanı Ömer Lütfi Özenç, iki gün süren çalıştay sonrası Sözcü18'e yaptığı açıklamada "Yaptığımız toplantılar sonucu öncelikli olarak teşkilat yapımızı kesinleştirmiş olduk. Bugüne kadar köy dernekleri ile temsil ediliyorduk. Teşkilat yapımız ilçelerde hem köy dernekleri hem de ilçenin Çankırı derneği ile temsil edilecek. Ve il genelinde Çankırı'yı Federasyonumuz temsil edecek" dedi. Özenç sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çankırı insanımız Federasyon olarak yeni yapılanma ile birlikte ya siyasetle ilgili çok fazla şikayet etmeyecekler ya da işaret ettiğimiz konulara duyarlılık gösterecekler. İnsanımızın gönül verdikleri siyasi partilerde bulunmaları gerekli. Bunun için de partilerin organlarında görev almaları gerekiyor. Bu durum onları ülke sorunları ile ilgili olarak söz sahibi olan insanlar konumuna taşıyacak. Biz Federasyon olarak böylesi bir uygulamanın ivedilikle başlaması yönünde üzerimize düşeni yapacağık. Çalıştay'da alınan kararlardan bir tanesi budur ve bu karar bence başlı başına bir olaydır."

GENEL KURULDA LİSTEYE GİREMEYENLER
ÇANDEF Başkanı Ömer Lütfi Özenç "Yaptığımız olağanüstü kongrede bazı arkadaşlarımız gerek delege olamayışları gerekse farklı nedenlerden dolayı listeye giremediler. Şimdi bu arkadaşlarımızın da katılabileceği yeni bir seçim periyoduna giriyoruz. İstanbul genelinde şubat ayı içerisinde üç bölgede bölge başkanı seçimi gerçekleştireceğiz. Bu seçimlerde aday olma konusunda herhangi bir sınır koymadık. Herhangi bir derneğe üye olma şartı yok. Federasyonumuzda görev yapma koşulu yok. Sadece ve sadece federasyonla uyum içerisinde çalışabileceğine inanan arkadaşlarımız, bulundukları bölgelerde aday olabilirler. Önemli olan aday arkadaşlarımıza o bölgede faaliyette bulunan dernek üyelerinin olurudur. Bizler de Federasyon yönetimi olarak köy derneklerinin verdiği kararlar doğrultusunda çalışacağız." dedi.

ÇALIŞTAY TAKIM RUHUNU PEKİŞTİRMİŞTİR
"İki federasyonun birleşmesi aşamasında görev almadınız. Aradan bir süre geçtikten sonra yeniden Federasyon Başkanlığı koltuğundasınız. Sizce birleşme sancıları sürüyor mu? Yoksa bu sancılar ortadan kalktı mı?" şeklindeki sorumuza Özenç şu yanıtı verdi:

"Bu sorunuzu şöyle cevaplandırabilirim. İstanbul'dan Çalıştay için otobüsle hareket ettiğimizde belirli yerlerden arkadaşlarımızı aldık. Akyazı'daki otele gidene kadar her arkadaşımız kendisine ayrılan koltukta eşiyle birlikte sohbet ederek yolculuk yaptık. Ancak dönüş yolunda durum çok farklıydı! Ama dönüşte iyi bir yolculuk yaşadık. Baştan sona birbiriyle karşılıklı şakalaşmalar yaşandı. Diyaloglar çok güzel şekle dönüştü. O şunun adamıydı, bu bunun adamıydı şeklindeki tezatlıklar ortadan kalktı. Gidiş ile dönüş arasında böylesi bir fark yaşattı. Bu durum dahi Çalıştay programının ne derece faydalı olduğunu göstermesi açısından önemli bir örnektir. Ben gerçekleştirdiğimiz iki günlük Çalıştay'ın hem federasyonumuz hem de İstanbul'da yaşayan Çankırı insanı açısından önemli bir milat olduğuna yürekten inanıyorum. Takım ruhu her bir bireyimizde fazlasıyla yer etmiştir"

FEDERASYON BİNASI VE LOGO DEĞİŞİYOR
Öte yandan Özenç'in verdiği bilgiler arasında Aksaray'daki mevcut Federasyon binasının bazı sıkıntılara sebebiyet vermesi nedeniyle, daha uygun ve özellikle asansörlü bir binaya taşınma arayışlarının sürdüğü öğrenildi.

Bununla birlikte birleşme sonrası bazı kesimlerce hayli eleştiri alan ÇANDEF logosunun da yenilenmesi konusunda karar alındığı, konuyla ilgili bazı çalışmaların yapıldığı, gerektiğinde logo tasarımı konusunda geniş katılımlı bir yarışmanın yapılabileceği edinilen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler