ÇANDEF başkanını seçti

ÇANDEF başkanını seçti

İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu olağan genel kurulu, 23 Şubat 2014 Pazar günü Üsküdar-Bağlarbaşı Kültür Merkezi’nde Çankırılılar'ın yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Kongrede İstanbul Çankırı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz’ün başkanlığındaki liste ÇANDEF’in yeni döneminde iki yıl görev yapacak.

Divan Başkanlığını Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Genel Başkanı Eşref  Harmandar’ın, divan kurulu üyeliklerini ise Hasan Sunar ile Hüseyin Alier’in yaptığı Genel Kurula yoğun bir katılım oldu. Genel kurula, CHP İstanbul Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt ve Mahmut Tanal, 22. Dönem Çankırı Milletvekili Prof.Dr. Hikmet Özdemir, Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara ve yeni dönemde AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Av. Hilmi Türkmen, Tüm Sivil Toplum Kuruluşları Genel Başkanı Hasan Ekşi, ilçe ve belde belediye başkanları, Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı İsmail Taşkın, siyasi partilerin il ve ilçe yöneticileri, ÇANDEF Onursal Başkanı Ömer Lütfi Özenç ve İsmail Suaydın, Çankırı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı yöneticileri, ilçe dernek birlikleri başkanları, köy dernek başkanları, işadamları, kamu kurum ve kuruluşları mensupları ile çok sayıda Çankırılı’nın katıldığı genel kurula yoğun ilgi oldu.

Görev yaptığı dönem içerisinde çalışma arkadaşlarıyla uyumlu ve başarılı bir hizmet sergileyen Genel Başkan Zekeriya Açıkgöz yaptığı konuşmada salonun manzarasından büyük mutluluk duyduğunu belirterek, genel kurulların bir yenilenme, kendini, faaliyetlerini paylaşma ortamları olduğunu, bu günlere kolay gelinmediğini, kurulduğu günden itibaren günümüze kadar Federasyona hizmet eden hemşehrilerine teşekkür etti. Başta eski Genel Başkan merhum Vahap Yartaş olmak üzere  ahirete irtihal eden Çankırılılara rahmet ve hayır duası temennisinde bulundu.

Yeni dönemde de Çankırılıların birlik ve beraberlik içinde çok güzel işlere imza atacağını, ilk hedeflerinin Federasyonu kurumsallaştırmak olacağını, kişilerin özel desteklerine ihtiyaç duymadan kendi ayakları üzerinde durabilecek bir sivil toplum kuruluşu olması için var güçleri ile çalışacağını ifade eden Açıkgöz; Halen Federasyona 88 derneğin üye olduğunu, ancak İstanbul’daki 131 dernekten henüz üye olmayanların da çok kısa sürede Federasyona üyeliklerinin gerçekleştirilmesi için yoğun gayret göstereceklerini, Çankırı adını taşıyan hiçbir derneğin Federasyona üye olmama, olamama gibi bir lüksünün-düşüncesinin olamayacağını, üye olacak derneklere Federasyon olarak güç vereceklerini ve Federasyonun daha da güçleneceğini söyledi. Açıkgöz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mahkeme kadıya mülk değil”, vakıfcılık, dernekçilik gönül işi, nöbet değişimi olması şarttı. Yönetim kurulu ve diğer organlarda oldukça fazla değişiklik yapıldığını ve yeni arkadaşlarla güclerine güç kattıklarını, listeyi oluştururken temsilde adaleti sağlamaya çalıştıklarını ve Çankırı’nın tüm ilçelerinin nüfus yapısı, Federasyona üye dernek sayısı ve delege sayısı dikkate aldığımızın bilinmesini isteriz."

EYLÜL AYINDA YENİ GENEL MERKEZE TAŞINMA MÜJDESİ
Yeni dönemde Federasyon genel merkezi olarak kullanılacak olan mekanın restorasyon çalışmalarının tamamlanmasına müteakip müteakip Eylül ayı içinde yeni genel merkezine taşınacağı müjdesini veren Zekeriya Açıkgöz, bu mekanda Çankırı insanına çok daha etkin ve verimli hizmet verme imkanı bulacaklarını, kadınlara, çocuklara, aileleye, derneklere yönelik seri programlar, konferanslar düzenleneceğini” söyledi. Ayrıca Çankırı’nın öz değeri olan Yaren kültürünün aslına uygun olarak yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için Yaren Akademisi kuracaklarını, burada konusunda uzman kişiler tarafından ilçe ve köy derneklerimizin yaren ekiplerine ve ilgililere eğitim verileceğini ifade etti.

Genel Kurulda söz alan İstanbul Milletvekilleri Kadir Gökmen Öğüt ve Mahmut Tanal, 22. Dönem Çankırı Milletveki Prof.Dr. Hikmet Özdemir ile AK Parti Üsküdar Belediye Başkan Adayı Av. Hilmi Türkmen de yaptıkları konuşmalarda “sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek, salondaki kalabalık ve coşkulu ortamdan çok etkilendiklerini belirterek bu birlik ve beraberlik manzarasının artarak devam etmesi temennisinde” bulundular.

Genel kurula telgraf gönderen başta Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Bakanı İdris Güllüce, Avrupa Birliği (Eski) Bakanı Egemen Bağış ile TBMM Başkan Vekili Meral Akşener ile Çankırı Milletvekilleri Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hüseyin Bürge, Ünal Kacır, Metin Külünk, MHP İstanbul Milletvekili Durmuş Ali Torlak, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Dr.Nurettin Akman, Fatih, Bağcılar, Esenler, Pendik, Kartal Maltepe, Ümraniye, Sultangazi, Beylikdüzü, Sancaktepe Belediye Başkanlarının telgrafları ve kutlama mesajları okundu.

Daha sonra ÇANDEF’in iki yıllık faaliyet raporu sinevizyon eşliğinde katılımcılara sunuldu. Denetleme kurulunun raporunun okunması ve oylanmasının ardından seçimlere geçildi. Tek liste olarak girilen seçimde genel kurula katılan delegelerin bir oy hariç tamamını alan ÇANDEF Genel Başkanı Zekeriya Açıkgöz tarafından sunulan liste seçildi. Daha sonra kürsüden delegelere ve tüm katılımcılara hitap eden Zekeriya Açıkgöz, kendisine ve yönetim kuruluna gösterilen teveccühten dolayı teşekkür ederek, yeni döneme Çankırı adına çalışmak için ille de yönetimde olmaya gerek olmadığını arzu eden herkesle işbirliği içinde Çankırı’nın layık olduğu yere gelmesi için canla başla çalışacaklarını” ifade etti. Divan Başkanı Eşref Harmandar’ın genel kurulu kapatmasından sonra Federasyon yönetimi tarafından verilen kokteylle sona erdi.

candefyeniyonetim-2014-subat-sozcu-resim-02.jpg

ÇANDEF YENİ YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU
Zekeriya Açıkgöz, Hayati Odabaşı, İsmail Kılıçaslan, Mehmet Altuntop, Erol Tepebaşı, Mehmet Güneş, Ersoy Kaşak, Arif Öztürk, Yüksel Çelik, Mustafa Çeştan, Kamil Avcı, Mehmet Sarıhan, Suzan Dağlar Civan, Samet Özdemir, Murat Baydar, Osman Ünal, Selami Kaplan, Ahmet Özdemir, Mustafa Haliloğlu, Hüseyin Pilavcı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler