ÇANDEFte kongre tarihi 19 Aralık

ÇANDEF'te kongre tarihi 19 Aralık

İstanbul'da faaliyet gösteren Çankırı Dernekler Federasyonu

(ÇANDEF) yönetimi 19 Aralık 2010 Pazar günü gerçekleştirilmek üzere kongre kararı aldı.

ÇANFED ve ÇASOYAF'ın birleşmesi ile oluşan ÇANDEF'in birleşme tarihi olan 6 Mart 2010 tarihinde "Bir yıl sonra kongreye gidilecek" temennisi, 2011 yılında yapılacak genel seçimler de "önemli bir neden" gösterilerek 19 Aralık 2010 tarihine çekildi.

Alınan bu erken kongre ile ilgili olarak, Sözcü18.com haber merkezi olarak başta ÇANDEF Başkanı İsmail Suaydın olmak üzere, federasyonun omurgası niteliğindeki İlçe Dernek Birlik Başkanları ile görüştü ve son durum ile ilgili düşüncelerini aldı. Şimdi gelin, ÇANDEF'in yeni kongre kararı ile ilgili görüşleri sayfalarımızdan sizlere aktaralım.

İSMAİL SUAYDIN (ÇANDEF Başkanı)
"Mart 2010 tarihinde gerçekleştirdiğimiz birleşme sonrası 'bir yıl sonra kongre' diyerek temenni mahiyetinde bir karar almıştık. Ancak Mart ayından bu yana yaşanan süreç ve ortaya koyduğumuz performans bakımından başta yönetim kurulu olarak yaptığımız çalışmalardan bizler de zaman zaman rahatsızlık duyduk. Birleşme nedeniyle yaptığımız ortak listelerde, görevlerini yerine getirip getirmeyeceği bilinmeyen isimlerin yer alması da bizim sıkıntılı bir dönem geçirmemize vesile oldu. Özellikle yoğun olarak çalıştığımız Ramazan ayı programlarımız başta olmak üzere, son olarak Çankırı Belediyespor Kulübü ile beraber gerçekleştirmeye çalıştırdığımız projelerde eksikliklerimizi daha net olarak gördük. 19 Aralık tarihi olarak belirlediğimiz kongrenin, yeni bir yönetime zemin hazırlaması açısından isabetli olduğunu düşünüyor ve böylesi bir kararın İstanbul'da yaşayan Çankırılılara hayırlar getirmesini diliyorum."

SERKAN KÜPELİ 
(Kurşunlu Dernekler Birliği Başkanı)
"Alınan kongre kararı öncelikli olarak beraberinde yeni bir yapılanmayı getirecek. Mart 2010 tarihinden bu yana yaşadığımız süreç, ihtiyacı gözler önüne koyuyordu. Kişisel kanaatim odur ki, ÇANFED ve ÇASOYAF'ın birleşmesi ile oluşan yeni yapıya katkı sağlayacağını söyleyen kişilerin beklenen katkıyı sağlamadıkları düşüncesindeyim. Birleşme öncesi ile birlikte bir yılı aşkın yaşadığımız süreç kanımca, Çankırılı adına kan kaybına neden oldu. İstanbul'da Çankırılı insanın örgütlenmesine, var olan potansiyeli akılcı olarak kullanmaya yönelik katkı sağlayacak insanların önünü açmak için böylesi bir karara ihtiyaç vardı. 19 Aralık tarihinde yapılacak olan kongrenin İstanbul'da yaşayan Çankırılı insanımıza ve Çankırı'ya hizmet yolunda önemli bir dönemeç olduğunu düşünüyorum. Hayırlı olsun."

MEHMET ALTUNTOP
(Ilgaz Dernekler Birliği Başkanı)
"Aslında erken genel kurul kararı alınmanın tek özel nedeni var; o da milletvekili seçimlerinde federasyonun daha etkili olma kararı yatıyor. Hemşerilerimizin en etkili yerlerde yer alabilmesini hedefliyoruz. 19 Mart tarihinde yapılacak olan kongre, daha özgür bir seçime fırsat verecek. Bugün için her iki federasyonun birleşmesinden oluşan ortak yönetimde, istenilmese bile yapılan listeye alınan isimler vardı. Belki ben de istenmemiştim ama mevcut yönetimde görev aldım. Kanaatimce gecikmiş bir karar. Ama bundan sonrası için önümüze bakmamız gerekir. Çankırı ve Çankırı insanına layık bir yönetimin yapılacak kongrede oluşması temennisindeyim."

MEHMET DERELİ (ÇANDEF Onursal Başkanı)
"Federasyonun almış olduğu erken olağanüstü kongre kararı tamamen 2011 yılında yapılacak olan seçimlerle ilgili. Birleşme ile birlikte yaşanan süreçte beklenen sayıda köy derneğinin federasyona katılmamış olması da düşündürücü. Bütün bunlara ilave olarak Mart 2010'da yapılan birleşme ile oluşan yeni duruma Çankırılılar Vakfı'nın da yeterli desteği değil hiç mi hiç destek vermediğini de üzülerek belirteyim.

Yapılacak olan kongrede kesinlikle aday değilim. Aday olmamakla birlikte kongreden güçlü bir yönetimin de çıkacağına olan inancım tamdır.

Birleşme sonrası oluşan yönetimde sermaye açısından güçlü isimlerin olmaması, federasyonun organizasyon gerçekleştirme alanını daralttı. Örnek vermek gerekirse birleşme öncesi her iki federasyon başkanı 2'şer kez iftar yemeği vermiş olmasına karşın, mevcut yönetim ramazan ayında bir iftar yemeği dahi veremedi.
Yeni oluşacak yönetim ile yaşanan böylesi sıkıntıların aşılabileceğini düşünüyorum. Öne alınan kongre kararı Federasyon için, Çankırı ve Çankırı insanı için hayırlı olsun."

ALİ ORDUHAN
(Korgun Dernekler Birliği Başkanı)
"2011 yılında ülkemizde yapılacak genel seçimler, ÇANDEF olarak Mart ayında yapacağımız kongreyi erken bir tarihe almamıza neden oldu. Böylesi bir kararın İstanbul'da yaşayan yaklaşık 300 bin Çankırı insanı adına olumlu bir karar olduğunu düşünüyorum. Bunun ötesinde, Mart ayından bu yana iyiniyetli düşünceler dışında ortaya bir proje koyamadık. Ve  dolayısıyla da ÇANDEF yönetimi olarak bizden bekleneni tabana yansıtamadığımız düşüncesini taşıyorum. Alınmış olan kongre kararının, hem tabanın beklentilerine hem de yıllardır dernekçilik görevini hizmet aşkıyla yapanların eleştirilerine cevap verebilecek güçte bir yönetim oluşmasına fırsat vereceğini düşünüyorum. Bekleyelim ve görelim diyorum."

Atkaracalar Dernekler Birliği Başkanı Bilal Abanik ile yapılan görüşme ilerleyen saatlerde yayımlanacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler