Çankaya değil Çankırı!

'Çankaya' değil Çankırı!

İZÇANDER Başkanı Av. İbrahim Yayla "En azından İzmir için Ankara'nın Çankaya'sı mı soruları ortadan kalktı" dedi.

İzmir Çankırılılar Derneği (İZÇANDER) Başkanı Av. İbrahim Yayla "Dernek olarak bölgede yaptığımız çalışmalar sayesinde Çankırı denildiğinde sorulan 'Ankara'nın Çankaya'sı mı?' şeklindeki soru zamanın çöplüğünde yerini buldu" dedi.

İzmir Swissotel Grand Efes'de 13 Mayıs Pazartesi günü başlayan ve yarın akşam sona erecek olan 'Çankırı Mutfağı'nda yer alan yemekleri yerinde incelemek için Başkan Yardımcısı İbrahim Zencirci ile konuk oldukları Swissotel'de konuşan Yayla "İzmir'in gözde otellerinden birinde 'Çankırı Mutfağı' ile ilgili böylesi bir organizasyonla gurur duymamamak mümkün değil. Çankırı'nın tanınması ve sahip olduğumuz kültürün diğer il kültürleri ile kaynaşması yönünde İZÇANDER olarak bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz çalışmaların meyvelerini topladığımızı görüyor ve bunun mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

'ANKARA'NIN ÇANKAYASI MI' SORUSU TARİHE KARIŞTI
İZÇANDER Başkanı Av. İbrahim Yayla "Çankırılıyız deyince sıkça karşılaştığımız 'Ankara'nın Çankaya'sı mı?' şeklindeki soru son zamanlarda ortadan kalktı. Bunun en güzel kanıtı da Swissotel Grand Efes'in tamamen kendi iç dinamikleri ile ortaya koyduğu ve başta İzmirliler olmak üzere ülke dışından gelen yabancılara sergilediği 'Çankırı Mutfağı' etkinliğidir. Hiç de azımsanmayacak ölçüde var olan Çankırı mutfağının çeşitliliğini buraya gelenler yaşayarak gördüler. Otel yöneticilerine Dernek yönetimi olarak verdiğimiz ek bilgilerle güzel bir sunum ortaya çıktı. Bu etkinlikten hem biz hem de otel yönetimi hayli mutlu oldu. Önümüzdeki dönemlerde benzer etkinliklerin tekrarlanması yönünde ortak çalışmalar yapılabilir" dedi.

fotograf-(12).jpg

fotograf-(11).jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler