Çankırı, Ahilik Haftası kutlamalarına hazır

Çankırı, Ahilik Haftası kutlamalarına hazır

Türkiye Halk Bankası'nın sponsorluğunda gerçekleştirilecek etkinlikler iki gün sürecek.

Çankırı'da, 2010 yılında başlatılan Ahilik Haftası-Yaran kutlamaları etkinlikleri bu sene de Türkiye Halk Bankası'nın ana sponsorluğunda devam edecek

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan başkanlığında ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Şaban Küçükgümrah nezaretinde hazırlanan etkinlikler için herşey planlandı. Şehrin çeşitli yerlerine günler öncesinden pankartlar ve afişler asıldı. 

Hazırlık komitesinden yapılan açıklamada, "Ahilik haftası bizim kültürümüz için çok önemli bir çalışma. Bizler Çankırılı bireyler olarak kültürümüze sahip çıkarak gelecek nesillere aktarmalıyız. Bu etkinlikleri hazırlamamızda bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Ahilik haftası kutlamalarında bizleri yalnız bırakmayarak gelecek olan İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahin'e de şükranlarımı sunuyoruz." denildi. 

Program iki gün sürecek. İlk olarak yılın ahisine ve İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e şed kuşatma töreni yapılacak. Ardından, yaran ekibinin gösterileri ve usta çırak ilişkisi içerisinde devam eden ahilerin kortej geçişleri yapılacak. Ahilik Haftası kutlamalarında, vefat etmiş olan esnaflar için de okunan 99 hatm-i şerifin duaları yapılacak.

BU YIL HALK KONSERİ YOK

2'ncisi düzenlenecek olan Ahilik Haftası etkinliklerinde geçen yıl olduğu gibi halk konseri düzenlenmeyecek. Hatırlanacağı gibi geçen yıl düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Mustafa Ceceli bir konser vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler