Çankırı-Ankara çıkışına Islah OSB

Çankırı-Ankara çıkışına 'Islah OSB'

Ankara yönünden Çankırı'ya girişte gözü rahatsız eden görüntüler yeni çalışma ile bir ölçüde ortadan kalkacak.

Sanayi tesislerinin OSB çatısı altında toplanmasına imkan veren ve kamuoyunda "Islah OSB" olarak bilinen kanunla ilgili olarak Çankırı'da düğmeye basıldı. Çankırı - Ankara çıkışındaki sanayi tesisleri bu kapsam altında toplanarak çevre ve iş güvenliği açısından zaptu rapt altına alınmış olacak. Konuyla ilgili olarak ilk toplantı bugün Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştiriliyor.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre Ticaret ve Sanayi Odası'nda akşam 17.00'de gerçekleştirilecek ve sanayicileri konuyla ilgili olarak bilgilendirme amaçlı ilk toplantının "Islah OSB" kapsamı içerisine alınması istenilen bölgede faaliyet gösteren işletme sahipleri ile yapılacak.

Bilindiği gibi 4562 sayılı OSB Kanunu'na eklenen madde ile mevcut OSB'ler içerisinde yer almayan ve gerek çevre gerekse can güvenliği açısından önemli sakıncalar yaratan şehrin çeşitli yerlerinde konuşlanmış sanayi işletmelerini denetim altına almayı amaçlayan yasa kapsamında, Çankırı için önem arzeden Ankara çıkışı ilk etapta bu kapsamda değerlendirilecek.

Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten'in konuyla ilgili olarak bölge milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz ile görüştüğü öğrenildi.

ÇELİKTEN: AMAÇ ÇARPIK SANAYİYİ BİRARAYA TOPLAMAK

Sözcü18'e konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten "Yasanın öncelikli amacı çarpık sanayiyi biraraya toplamak. Mevcut alanların denetiminde büyük eksiklikler görülüyordu. Yeni yasa ile bu bölgelerin sınırları tespit edilecek ve tıpkı osb yöneticileri gibi idarecileri olacak. Yasa doğrultusunda ilk etapta sanayiciler bulundukları ilin valiliğine başvuracaklar. Vali, komisyon oluşturacak ve bu komisyon tapu kadastro çalışmalarını yürütecek. Daha sonra bu çalışmalar bakanlığa sunulacak. Ve son aşamada Bakanlık hazırlanan rapor doğrultusunda inceleme yaparak kararını verecek" dedi.

Çelikten sözlerini "Çankırı - Ankara çıkışında bugün yaşanan keşmekeşin ve dağınıklığın Islah OSB kapsamı içerisinde gerek bu tesislerde çalışanların can güvenliği, gerekse bölgenin altyapı eksiklikleri ile tamamen ortadan kalkacağını düşünüyorum" şeklinde tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler