Çankırı - Ankara karayolunda 30 araç mahsur

Çankırı - Ankara karayolunda 30 araç mahsur

Sülüklü mevkiinde yaklaşık 2 km'lik mesafede yolcu otobüsleri dahil 30 aracın mahsur kaldığı öğrenildi.

Çankırı ve çevresindeki kötü hava şartları beraberinde olumsuzlukları da getirdi.

Bölgede akşam saatlerinde başlayan ve hızı zaman zaman saatte 60 km'ye varan rüzgarla birlikte havada oluşan tipi, karayolunda seyreden araçlara zor anlar yaşattı.

Çankırı - Ankara karayolu üzerinde Germece - Sülüklü mevkiinde bugün akşam saatlerinde başlayan kaos, karayolunda yaklaşık 1.5 km'lik mesafede 30 aracın mahsur kalmasına neden oldu.

ÇANKIRI VALİLİĞİNDE KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Sözcü18 Haber Merkezinin elde ettiği bilgilere göre bölgede yaşanan olumsuz gelişmeler sonrasında Vali Vahdettin Özcan'ın başkanlığında bir kriz masası oluşturuldu.

İl Özel İdaresine ait 3 ve Belediyeye ait bir dozer ile birlikte yaklaşık 200 yolcunun mahsur kaldığı Sülüklü mevkiine giden Vali Özcan, halen olay mahallinde çalışmaları yerinde izliyor.

Bölgeden edinilen bilgilere göre olumsuz hava şartlarının çalışmaları önemli ölçüde engellediği ve 1.5 km'lik alanda adeta korku filmlerini andıran sahneler yaşandığı öğrenildi.

KIZILIRMAK BELEDİYE BAŞKANI SOYSAL:
İLÇEMİZDEN BUGÜN KALKAN 2 UMRE OTOBÜSÜ
MAHSUR DURUMDA

Sözcü18 Haber Merkezinin Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal'dan aldığı bilgiye göre, bugün cuma namazı sonrası Umre ziyareti için ilçeden kalkan iki otobüsün Sülüklü mevkiinde olumsuz hava şartları nedeniyle mahsur kaldığı ve otobüs içerisindeki Kızılırmaklı hemşerilerinden "otobüsten inemiyoruz. her tarafımız kar dolu" şeklinde telefonlar aldığını bildirdi. Bayar "Kızılırmak ilçe çıkışı da kapalı. Elim kolum bağlı. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım" diyerek çaresizliğini dile getirdi.

KURŞUNLU - GÖLLÜCE MEVKİİNDE ÇIĞ DÜŞTÜ

Öte yandan yine bugün saat 18.00 sularında Kurşunlu - Göllüce tren istasyonunun bulunduğu bölgeye çığ düştü.

Haber Merkezimizin elde ettiği bilgilere göre Çankırı - Zonguldak tren seferleri iptal edildi. Bölgede 30 dolayında TCDD görevlisinin kapanan tren yolunu açma çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

germece-vali-olay-yeri-sozcu-resim-04.jpg

VALİ ÖZCAN'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Çankırı Valisi Özcan'a ulaşan Sözcü18 Haber Merkezi, Sülüklü'de yapılan çalışmalar sonucu 1.5 km'lik karayolunun ulaşıma açıldığını ve yolda mahsur kalan Kızılırmak'tan Umre ziyaretine giden iki otobüste bulunan vatandaşların Çankırı'ya götürüldüğü bilgisini aldı.

Vali Özcan "İki otobüste bulunan vatandaşlarımızı Çankırı'ya sevkettik. Halen yoldalar. İlk durakları Çankırı Devlet Hastanesi olacak. Ondan sonra kendilerini misafirhanelerimizde ve otellere yerleştireceğiz. Ben de buradan İl Özel İdare Sekreterimle birlikte E-80'e geçiyorum" dedi.

SÖZCÜ18 YOLDA MAHSUR KALAN
OTOBÜSE ULAŞTI

Sözcü18 Haber Merkezi bugün Kızılırmak'tan Umre ziyareti için Esenboğa Havalimanından saat 19.30'da kalkacak uçağa giden yolcuları taşıyan otobüse ulaştı.

Otobüs yolcularından Durduhan Bayar ile yaptığımız görüşmede "Bizler saat 14.00'den bu yana Sülüklü mevkiinde tren yoluna yakın pancar şefli önündeyiz. Otobüsümüzde 20 kişi var. Önümüzde 4 dozer gündüz saatlerinden bu yana çalışıyorlar ama daha 2 metre ilerleyemediler. Dede köyüne çok yakınız ancak ne köyden bize gelebiliyorlar ne de biz köye gidebiliyoruz. Aracımızın aküsü bitti. Burada donmak üzereyiz. Telefonla konuşmalarımız sonucu şarjım da bitmek üzere. Uçağımız 19.30'da kalkacaktı onu ertelediler. Saat 24.00'de dediler ona da yetişemiyeceğiz. Yetkililere ulaşarak bizleri kurtarmasını söyleyin" diyerek konuşmayı sonlandırdı.

GÜVEN TURİZM YOLCULARINA DA ULAŞTIK
YOLCULAR KALECİK  İMAM HATİP LİSESİNDE

Sözcü18 Haber Merkezi bugün saat 11.30'da Ankara'dan Çankırı'ya 16 yolcusuyla birlikte hareket eden otobüs yolcuları da saat 23.00 dolaylarında Kalecik rampasında kaldıkları yerden kurtarıldılar.

Haber Merkezimiz otobüs yolcularından Gültekin Candan'a (50) ulaştı. Candan "Bugün saat 11.30'da AŞTİ'den hareket eden otobüsümüz saat 12.30'da Tekebeli'nde mahsur kaldı. Burada yapılan çalışmalarla birlikte saat 15.15'te yeniden hareket ettik. Ancak 45 dakika sonra ulaştığımız Kalecik rampasını geçemedik. Bizimle birlikte çok sayıda araç o rampada kalmıştı. Otobüs yolcuları içerisinde 4'ü kadın ve 1.5 ve 5 yaşlarında 2 de çocukla bir de yaşlı amca vardı. Saat 23.00'e kadar otobüs içerisindeydik. Bu saatlerde Kalecik'ten gelen kurtarma ekibi ile birlikte Kalecik ilçesine getirildik. Burada bizleri İmam Hatip Lisesine yerleştirdiler." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler