Çankırı-Ankara otobüs biletleri zamlandı

Çankırı-Ankara otobüs biletleri zamlandı

Firmalar benzin zamları ile birlikte AŞTİ'den çıkış ücretlerine yapılan zammı gerekçe gösteriyorlar. Yeni fiyat 12 tl'den 14 tl'ye çıktı.

Çankırı'dan Ankara'ya yolcu taşıyan otobüs firmaları bilet fiyatlarını 12 tl'den 14 tl'ye yükselttiler.
Seyahat firmalarının Ramazan ayı öncesi gerçekleştirdikleri bu fiyat ayarlaması vatandaş tarafından "Yaz aylarında Çankırı'ya dışarıdan gelen ziyaretlerle birlikte yaklaşan Ramazan bayramını fırsat bilen firmaların oyunu" olarak yorumlandı.

ÇANKIRI ÖZLEM SEYAHAT:
Bıçak kemiğe dayandı, hatta kemiği de kesmeye başladı

Yapılan yeni fiyat ayarlaması ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Çankırı Özlem Seyahat yetkilisi Mustafa Arslan "Uzun süredir benzine gelen ardı ardına zamlarla birlikte son olarak Ankara'daki AŞTİ'nin otobüs çıkış ücretini 70 liradan 80 liraya çıkarması karşısında yeni fiyat ayarlaması kaçınılmaz olmuştu" dedi. Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Zamla ilgili gerekçemiz, sizin de malumunuz akaryakıtın 1 litresinin fiyatı 3.73 tl.. Ankara terminal çıkışı 70 liraydı, 80 liraya çıktı. Sadece çıkışa 6 yolcu ücreti bırakıyoruz. Bir otobüsün gidiş gelişi 400 tl yakıt yakıyor araç. Bıçak kemiğe dayandık, kemiği kesmeye başlamıştı. Zammı en minimum seviyede tutmanın yolunu aradık. Bugünkü fiyat olan 14 tl dahi bizleri kurtarmıyor.
Tek aracın gidiş-geliş maliyeti 600 tl. Yağı + personel gideri bunun içinde değil."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler