Çankırı ASKFya korsan başkan!

Çankırı ASKF'ya 'korsan' başkan!

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun olağanüstü genel kurulu dün yapıldı... Ve...

Çankırı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) olağanüstü genel kurulu dün yapıldı. Seçimde oy kullanan 43 delegenin 41'inin oy kullanıldığı genel kurul seçimlerinde başkanlığa, mevcut tüzüğe göre seçilme şartlarına haiz olmayan Celal Kaman seçildi.
 
ASKF Çankırı İl Başkanlığı'nda yapılan seçimler öncesi konuşan Başkan Ahmet Çardak, 2002 yılında başladığı görevi bugüne kadar layıkıyla yerine getirme gayretinde olduğunu ifade ederek, seçilecek yeni yönetime çalışmalarında başarılar diledi.
 
KAMAN'IN SEÇİLMESİ MEVCUT TÜZÜĞE AYKIRI!
Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre dün yapılan 'olağanüstü kongre' ile ASKF Başkanlığına seçilen Celal Kaman'ın, mevcut ASKF tüzüğüne göre 'başkan' seçilmesi mümkün değil...
 
İŞTE GEREKÇESİ
Çankırı ASKF'da mevcut Tüzüğün 33. Maddesi şöyle diyor:
"Federasyon Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olabilmek için adayların delege olmaları ve dört yıl Yönetim  Kurulu ile diğer kurullarda asil üyelik veya altı yıl Federasyon delegeliği yapmış olması; altı yıllık delegelik şartı için Federasyon Genel Kurullarına sunulan Hazirun Listeleri esas alınır. ..."
 
ASKF'nın 41 delegesi tarafından mevcut tüzükte yer alan şartlara haiz olmayan Celal Kaman'ın seçilmesi ile başlayan tartışmanın önümüzdeki günlerde nasıl bir sürece gideceği merak konusu.
 
CELAL KAMAN'DAN AÇIKLAMA
Haberimizle ilgili Genel Yayın Yönetmenimiz Vedat Beki'ye ulaşan Celal Kaman "Yapılan kongrede ben başkan seçilmedim. Delege yönetim kurulu seçti. Ben de yönetim listesindeyim" dedi. 
 
Kaman'ın bu açıklamasına Vedat Beki "Başkan seçilmediğiniz halde 'Celal Kaman ASKF'ya başkan' şeklinde internet siteleri ve gazetelerde yapılan haberler için düzeltme yapınız" denilerek konuşma sonlandırıldı.
 
ASKF YENİDEN KONGRE YAPACAK
Çankırı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu bugün sahip olduğu tüzük gereği Celal Kaman'ı 'başkan' olarak o koltuğa oturtması mümkün değil.
 
Bunu Celal Kaman da biliyor. Yeni yönetim kurulu 'tüzük değişikliği'ni gerçekleştirmek için ilk toplantıda 'olağanüstü genel kurul kararı' alacak ve ASKF yeni bir kongreye giderek sahip olduğu tüzükte yer alan 33. maddeyi değiştirecek.
 
Yeni hazırlanacak olan 33. madde Celal Kaman'ın başkanlık yolundaki engeli ortadan kaldıracak ve Celal Kaman ASKF başkanlığı koltuğuna oturabilecek.
 
Anlayacağınız; Celal Kaman'a koltuk, biraz dalga, biraz dubara...
 
Son söz: Profesyonel kulüp yöneticiliğindeki icraatleri ortada olan Celal Kaman'ın, amatör spora olan katkılarını da hep birlikte izleyeceğiz!
 
Hatırlatma: Muhtasar var mı muhtasar?!
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler