Çankırı, Bakan Eroğlunu ağırlayacak

Çankırı, Bakan Eroğlu'nu ağırlayacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumartesi günü açılış ve temel atma törenleri için Çankırı'ya geliyor.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu 3 Aralık 2011 Cumartesi günü Çankırı'ya gelerek tamamlanmış olan tesisleri hizmete açarken 9 yeni projenin de temellerini açacak,

Sabah saatlerinde Ankara’dan Çankırı’ya hareket edecek olan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, saat 11.00’de DSİ hizmetlerinin açılış ve temel atmasının yapılacağı Hasan Fehmi Gökşen Kapalı Spor Salonuna gelecek. Burada Şabanözü Gündoğmuş köyü Tavukyaylası Deresi, Kurşunlu Eskiahır köyü İncegeliş Deresi Taşkın Koruma tesislerini hizmete açacak. Her iki tesisin maliyeti 346 bin 600 TL’ya maloldu.

Bakan Eroğlu Çankırı tarımına hayat verecek olan Koyunbaba Barajı, Hamzalı Sulaması, Şabanözü Yakalı Göleti ve Sulaması, Alanpınar Göleti ve Sulaması, Yapraklı Karacaözü Göleti ve Sulaması, Yapraklı Karacaözü Göleti, Çerkeş Hacılar köyü Çilek ve Kise Deresi, Orta Kalfat Beldesi Kalfat Çay, Şabanözü Karamusa köyü Korunun Deresi, Merkez aksu Mahallesi Tatlıçay Deresi Taşkın Koruma ve Dere Islahı’nın temellerini topluca atacak.

Temeli atılacak 9 hizmetin bedeli 125.638.253,00 TL’ye malolacak, bitirildiğinde 207.980 da tarım arazisi sulanacak ve bir İl ve 3 köy taşkından korunacak.

Bakan Veysel Eroğlu temel atma törenlerinden sonra Kurşunlu'ya geçerek, Ak Parti ilçe kongresine katılacak ve burada bir konuşma yapacak. Kısa süre öncesi yapılan açılışı sonrası Yıldızlan Holdin, Söğütsen Seramik Fabrikasında incelemelerde bulunup, buradaki programı sonrası Çorum'a hareket edecek.

Bakan Eroğlu'nun Çankırı gezisine başta Çankırı Valisi Vahdettin Özcan olmak üzere, Ak Parti milletvekilleri Av. İdris Şahin ve Hüseyin Filiz'in de eşlik edeceği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler