Çankırı Barosundan suç duyurusu!

Çankırı Barosu'ndan suç duyurusu!

Şehir içerisinde çileye dönüşen yol çalışması, nihayetinde Çankırı Barosu sessiz kalmadı.

Çankırı girişinden Süt Fabrikasına kadar olan yaklaşık 11 km'lik şehiriçi karayolundaki bitmez tükenmez yol çalışmaları ve bu güzergahta yaşanan ölümlü kazalar sonrasında ses çıkmayan şehirden nihayet beklenen çıkış gerçekleşti.
 
Son olarak dün yaşanan ve 3 kız çocuğunun yaralanması ile sonuçlanan kaza sonrası; Çankırı Barosu, yol çalışmalarında görülen eksikliklerin giderilmemesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Konuyla ilgili bir yazılı açıklama yapan Baro Başkanı Erkan Köroğlu "Yaşanan duruma daha fazla seyirci kalamazdık. Kangren haline dönüşen çalışmaların bir an önce tamamlanması ve güvenlikli trafik akışınının sağlanması için üzerimize ne düşüyorsa onu yerine getireceğiz" dedi. Köroğlu'nun yazılı açıklaması şöyle:  
 
"Saygıdeğer Basın Mensupları,
 
Çankırı Avukatları ve Örgütsel gücü Çankırı Barosu olarak bizler hiçbir zaman Adliye koridorlarına mahkum olmadık, yerelde ve ulusal da hayatın her alanında Avukatlık kanunun bize verdiği yetkiler içerisinde etkin olduk. Bu güne kadar kapımızı ve gönlümüzü şehrimizin her görüşüne, her rengine ve her kesimine açtık. Bu açıklamalarımız ışığında;
 
Çankırı’mızın şehir içi karayolu geçişinin (Ballıca mevkiinden – Süt Fabrikasına kadar olan bölüm) modern bir şehre yakışır şekilde yapılması hepimizin en büyük arzusudur. Yol çalışmalarının başladığı günden bu yana meydana gelen kazalarda 20 ye yakın insanımız ölmüş, onlarcası yaralanmıştır. Bu acı olayların üstüne maddi hasarlı trafik kazalarını saymıyoruz.
 
18.03.2013 tarihinde üç küçük kızımızın yine bu yol üzerinde trafik kazasında yaralanması bardağı taşıran son damla olmuştur. Bu tablo bize göstermektedir ki ihaleleri alan yol firmaları adeta kaş yapayım derken göz çıkarmış, yol üzerinde hiçbir güvenlik önlemi almamış ve onlarca insanın ölümüne ve yaralanmasına neden olmuşlardır.Bu olaylar artık insan hayatı meselesi, Çevre sorunu meselesi haline gelmiştir. Demokratik hukuk devletinde Kamusal yetkiyi kullanan kişi ve kuruluşların tasarrufları yasanın ve kamuoyunun denetimine tabidir ve sivil eleştirilere açıktır. 
 
Çankırı Barosu olarak Büyük otel kavşağından, Yeni Hastane mevkiine kadar olan yerde ki yol çalışmalarında , yüklenici yol müteahhitlerinin hiçbir güvenlik önlemi almadıklarına dair kamera kayıtları ve buna bağlı Bilirkişi raporları elimizdedir. Bu raporu Çankırı Barosu internet sitesinde yayınlıyoruz. Ayrıca Ballıca mevkiinden , Büyük otel arasındaki yol çalışmalarında da işaret ve işaretçilerin bulunmadığının tespiti için Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığına müracaatta bulunduk. Bizler her zaman bu tür olayların takipçisi olacağız aksi taktirde özgürlüğümüzü, sadece özgürlüğümüzü değil vicdanımızı ve giderek insanlığımızı eksilti ve hiç farkına varmadan bu taahküm içinde verdiğimiz canları gün gelir başka taahküm içerisinde veririz.
 
Çankırı Barosu olarak savcılıktan istediğimiz yazı cevapları geldiğinde sorumlu olarak gördüğümüz gerek kamu görevlisi, gerekse tüm özel ve tüzel kişiler hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı, Sayın Bakanımız Binali Yıldırım’dan  bu konuyu görüşmek için randevu aldığımızı, ayrıca yoldaki eksik hususların tespiti yönündeki bilirkişi raporunu tüm ilgililerin Çankırı Barosu İnternet Sitesinde görebileceğini kamuoyuna duyururuz."
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler