Çankırı Belediye Başkanı Dinç'ten istifa resti

Çankırı Belediye Başkanı Dinç'ten istifa resti

AKP Çankırı 5. Olağan İl Kongresinde Celal Kaman'ın listesi Belediye Başkanı İrfan Dinç'i istifa aşamasına getirdi.

Tek liste ile gerçekleştirilen AKP Çankırı 5. Olağan İl Kongresinin ardından geçen kısa sürede flaş gelişme yaşandı.

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre; Kongrede Başkan adayı Celal Kaman'ın yönetim kurulu listesine tepki gösteren Belediye Başkanı İrfan Dinç, iddialara göre başta Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'yu arayarak "Yarın sabah Ankara'ya geliyorum. Sizinle ve sayın Başbakanımızla görüşmek istiyorum" dediği öğrenildi.

Başkan Dinç'in bugün yapılan kongre ile ilgili olarak "Bu kongre iptal edilmeli! Aksi halde partiden istifa ederim!" restini çektiği iddialar arasında. Başkan Dinç'in kongrenin iptaline gerekçe olarak da "Gece hazırladığımız yönetim kurulu listesi sabah baştan aşağı değişmiş. Daha önceki listeye verdiğim yaklaşık 20 isim listeden silinmiş!" gerekçesini öne sürdüğü belirtiliyor.

Başkan Dinç'in gösterdiği tepkiler karşısında Süleyman Soylu'dan randevu aldığı ve beraberinde Musa Çağlar ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Potukoğlu ile birlikte Ankara'ya gideceği öğrenildi.

CELAL KAMAN: KİŞİLER FARKLI DÜŞÜNEBİLİR
Belediye Başkanı Dinç'in yönetim kurulu listesine olan tepkisini, bugün kongreden 'başkan' olarak çıkan Celal Kaman'a sorduk. Başkan Kaman "Ben çalışabileceğim arkadaşları listeye yazdım. Bişey diyemem. Belirttiğiniz düşünceler Sayın belediye başkanının fikridir. Kişiler farklı düşünebilir. Şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar." dedi.

BAŞKAN DİNÇ'İN İDDİALARIYLA İLGİLİ OLARAK
BÖLGE KOORDİNATÖRÜ BOLU MİLLETVEKİLİ
FEHMİ KÜPÇÜ SÖZCÜ18'E KONUŞTU...

Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki, AKP Çankırı bölge koordinatörü Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü'ye ulaştı. Belediye Başkanı İrfan Dinç'in "listeler değişti" iddiasını Küpçü'ye sordu. Milletvekili Küpçü konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki, AKP Çankırı bölge koordinatörü Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü'ye ulaştı. Belediye Başkanı İrfan Dinç'in "akşam yapılan listeler sabah değişti" iddiasını Küpçü'ye sordu. Milletvekili Küpçü konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

MUSA ÇAĞLAR İSTİFANIN EŞİĞİNDEN DÖNMÜŞ! - TIKLA

"Benim bölge koordinatörü olarak üstlenmiş olduğum görev çerçevesinde Genel Merkezimizde yapılan görüşme sonucunda belirlenen ortak il başkanı adayımıza listede olması gereken kadın, üniversiteli ve gençlik kotalarını hatırlatmam oldu. Sayın İl Başkan adayımıza cuma gününün geç saatlerinde yaptığımız görüşmede bunları söyledikten sonra kendi ekibini oluşturması için liste hazırlığına girişmesini söyledim. Cumartesi gününün ilk saatleri olan 04.30'da kendisi  hazırladığı listeyi tarafıma sundu. O saatte bana verilen liste ile bugün kongre salonunda Divan'a sunulan Yönetim Kurulu listesi arasında herhangi bir değişiklik sözkonusu değildir. Ben, sayın Belediye Başkanının bana aktardığınız şekilde oylanmış Yönetim Kurulu listesine şu saat itibari ile böylesine tepkiler gösterebileceğine inanmıyorum."

BÖLGE MİLLETVEKİLİ İDRİS ŞAHİN
SÖZCÜ18'E KONUŞTU...

AKP Çankırı milletvekili İdris Şahin kongre sonrası yaşanan gelişmelerle birlikte "İl Yönetim Kurulu Listesi İdris Şahin'e yakın isimlerle donatılmış" iddialarına Sözcü18 aracılığıyla yanıt verdi. Bölge milletvekili Şahin şunları söyledi:

"Bugün kongre salonunda seçilen arkadaşlarımızın tamamı AK Partili'dir. Tercih de sayın il başkanımıza ait olan bir tercihtir. Dolayısı ile kongreden meşru olarak seçilmiş tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızı, başta başkan olmak kaydıyla tebrik ediyoruz. Sonuç olarak yakınlık uzaklık kişilere göre değil, partiye olan sadakati ve muhabbetine ilişkindir.

Ben yönetimde yer alan isimlerin benim adamım olmasını asla ve asla istemem. Çünkü seçilen tüm isimler bizim teşkilatımızın yönetim kurulu üyeleridir. Ve hepsine de aynı oranda yaklaşmak seçilmiş milletvekilleri olarak bizlerin öncelikli görevidir. Milletvekillerinin doğrudan teşkilata müdahalesi ne milletvekiline birşey kazandırır, ne de partiye bir fayda sağlar. Aslolan seçilen arkadaşlarımızın tamamının partinin tüzüğüne, programına ve 2023 vizyonuna uygun olarak hareket etmesidir.

Partimizin bugün yapılan 5. Olağan İl Kongresi demokratik bir olgunluk içerisinde gerçekleşmiş ve sonuçları da kongre salonunda ilan edilmiştir. Bundan sonraki süreç herkesin olanca gücüyle seçilen başkan ve yönetim kurulunun çizeceği çalışma programı dahilinde partiye olan katkısını sunmasıdır. Bunun dışındaki söylemler ne AK Parti camiasına, ne de bu sözü söyleyene bir fayda getirmez.
Benim olaylara yaklaşımım bu yöndedir."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
54 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler