Çankırı Belediyesi'nde çalışana aylık 250 TL zam!

Çankırı Belediyesi'nde çalışana aylık 250 TL zam!

Belediye çalışanlarının Sosyal Denge Sözleşmesi (SDS) farkları 250 TL'den 500 TL'ye çıkartıldı.

Çankırı Belediye Başkanı Hüseyin Boz, Belediyede 657’ye tabi olarak çalışan memur ve sözleşmeli personelin Sosyal Denge Sözleşmesi ile daimi işçilerin ek sözleşmesini imzaladı. Belediye Meclis Salonunda çalışanları ile bir araya gelen Boz, personelden büyük alkış aldı. Sözleşmenin 2019 Mart ayına kadar olan süreyi kapsadığı bildirildi.

Çankırı Belediyesi ile BEM-BİR-SEN arasında Sosyal Denge Sözleşmesi, Hizmet-İş arasında ise Ek Sözleşme imzalandı. Belirlenen oranlar, çalışanları da memnun etti. Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen imza törenine Belediye Başkanı Hüseyin Boz,  BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Gürkan Alper, Çankırı BEM-BİR-SEN İl Başkanı Muharrem Ovacıklı ve İl Başkan Yardımcısı Osman Süren, Yönetim Kurulu Üyesi Seda Yazıhan ile Hizmet-İş Sendikası Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Yusuf Güler katıldı.

Çankırı BEM-BİR-SEN İl Başkanı Muharrem Ovacıklı, Belediye Başkanı Hüseyin Boz’u göreve geldiğinde ziyaret ettiklerini ve taleplerini bildirdiklerini söyledi. Ovacıklı, Personel için ne yapılması gerekiyorsa yapalım diyerek önemli bir adım atan Başkan Boz’a teşekkürlerini sundu.

BEM-BİR-SEN Genel Başkan Yardımcısı Gürkan Alper ise Başkan Hüseyin Boz’un elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret ettiğini belirterek “Böyle bir Belediye Başkanına sahip olduğunuz için hem personeli hem de Çankırılılar çok şanslı.” dedi. Alper, Yeni Türkiye ve yeni düzenlemeler sayesinde bu dönemin kamu çalışanlarının hakları açısından olumlu bir dönem olacağına inandıklarını belirtti.

Hizmet-İş Sendikası Ankara 4 Nolu Şube Başkanı Yusuf Güler de “İmzamız işçinin kararıdır diyerek yola çıktık ama gördük ki bu sözün üzerine çıkan bir Belediye Başkanınız var. Kendisine çok teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Çalışanlarının haklarını Belediye imkânları ölçüsünde en iyi düzeyde iyileştirmeye gayret ettiklerini belirten Belediye Başkanı Hüseyin Boz, “Hem memurumuzu mutlun edecek hem de bizi zorlamayacak sözleşmelere imza attık. Personellerimizden tek isteğimiz; güzel şehrimizin güzel insanları ile iyi iletişim kurmaları, onlara karşı güler yüzlü olmaları ve kalp kırmamaları yönündedir. Allah bereketini versin, hayır ve mübarek eylesin.” dedi. Başkan Boz’un sözleri personelden büyük alkış aldı.

İMZA İLE BELEDİYE ÇALIŞANI NE KAZANDI?
Sözcü18 Haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre, belediye çalışanları atılan imza ile birlikte aylık 250 TL net zam elde ederken, Ramazan ve Kurban Bayramları'nda da 750'şer TL ikramiye alacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler