Çankırı Belediyesinden gecekondu proje!

Çankırı Belediyesi'nden "gecekondu" proje!

Milli Emlak'a ait arazi üzerine Belediye tarafından 'kaçak' olarak yapılan binalar kaderine terkedilmiş durumda.

Çankırı Belediyesi tarafından Milli Emlak arazisi üzerine 'kaçak' olarak yapılan 37 işyeri yaşanan yasal sorunlar nedeniyle kaderine terkedilmiş durumda.

Çankırı Belediyesince Ankara yolu üzerinde yapılan 37 işyeri ve bir adet restaurant olarak planlanan proje aylar sonra "kaçak yapı" olarak ortada kaldı!
 
MİLLİ EMLAK ARAZİSİNE 1 MİLYON TL İSTİYOR
Çankırı Belediyesi tarafından sahibi oldukları arazi üzerine yapılan 37 işyerinin belediye tarafından yaklaşık 4 milyon tl satış bedeliyle ihaleye çıkartılan dükkanlar, Milli Emlak'ın itirazı nedeniyle bugün için kendi kaderleriyle başbaşa bırakıldı. Projeye başlamadan önce gerekli prosödürü tamamlamadan  tamamen "ben yaptım oldu" zihniyetiyle arazi üzerinde inşaat başlayan Çankırı Belediyesi, ihale sürecinde duvara tosladı.
 
Kendi arazisi üzerinde Çankırı Belediyesinin "gecekondu" yöntemiyle yaptığı projeyi 4 milyon tl gibi bir rakama satışa çıkardığını gören Milli Emlak, arazinin değerini de 400 bin liradan yüzde 150 artırarak bir milyon tl rayiç bedel tespiti yaptı.
 
BELEDİYE, MÜTEAHHİDE DE BORÇLU
Projede yer alan 38 işyerini satarak para kazanma düşüncesindeki Çankırı Belediyesi, Milli Emlak'ın arsa bedelini artırması karşısında ihaleli satışı da gerçekleştiremeyince, bu kez dükkanların yapımını tamamlayan müteahhidin parasını da ödeyemedi. Müteahhit firmanın Belediyeden alacağı konusunda icra işlemleri yaptığı gelen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
24 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler