Çankırı Belediyesinden İNKARCI açıklama

Çankırı Belediyesi'nden İNKARCI açıklama

8 Haziran Cuma günü Çankırı'da gerçekleştirilen ağaç katliamının mimarı olan Çankırı Belediyesi, yaptığı icraati inkar geliyor.

8 Haziran Cuma günü Çankırı şehir merkezinde belediye elemanlarınca yapılan "ağaç katliamı", belediyenin basın bürosunca yapılan açıklama ile "İNKAR" gelinmekte!

Ağaç katliamından görüntüler için - TIKLA

Çankırı Belediyesine ait web sayfasında bugün yeralan "Belediyemizden Parklarla ilgili açıklama" içerisinde yeralan bir bölüm, Cuma günü gerçekleştirilen ağaç katliamına yönelik bilgilendirmeyi amaçlıyor.
 
 
İsterseniz gelin açıklamanın o bölümünü beraberce okuyalım:
 
"... Yine son birkaç gündür Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü’nce ihalesi yapılan şehir içi geçişi yol çalışmaları sırasında refüjlerdeki ağaçların kaldırılmasına ilişkin belediyemizi suçlayıcı bazı haberler yer almaktadır. Şehir içerisinden geçen şehirlerarası kara yolu Çankırı Belediyesi’nin değil Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluğundadır. Hazırlanan yol projesinin uygulanabilmesi için refüj ve yol kenarında bulunan ağaçların büyük bir bölümünün kaldırılması gerekmektedir. Bu yol güzergahında belediyemizce yapılan çalışmalarda dahi karayollarından izin alınmaktadır. Yol güzergahındaki ağaçların ve çimlerin sadece bakımları belediyemizce yapılmaktadır. Kırkevler bölgesindeki refüjlere dikilen ağaçlar ekonomik ömrünü doldurmuş akça ağaç cinsi ağaçlar olup, güzergahdaki sedir ağaçlarının kurtarılması için ağaç sökme makinesi teminine çalışılmaktadır. İddia edildiği gibi karayolları güzergahındaki refüjlerin ve kaldırımların sorumluluğu belediyemize ait değildir ve güzergahtaki ağaç katliamı belediyemizce değil Karayolları müteahhitinin elemanlarınca yapılmıştır. 
 
ahmet-cinko-agackesimi-cankiri-sozcu-resim-062.jpg
 
Ancak şehrimizin yeşillenmesi ve güzelleşmesi adına bu güzergahtaki çim ve ağaçların sulama ve bakımları müdürlüğümüzce yürütülmektedir. Şehir içi geçiş düzenleme çalışmalarının ardından Karayolları Bölge Müdürlüğü’nce talep edilmesi halinde yeni oluşacak refüj ve kaldırımların bitkilendirilmesi için şehrimizin güzelleştirilmesi adına çalışma yapmaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. 
 
Park ve Bahçeler Müdürlüğü olarak Çankırı’daki park, kaldırım ve refüjlerdeki ağaçların ve çiçekler ile park düzenlemelerini sınırlı sayıdaki personelimizle yapma gayretindeyiz.”
 
ZİRAAT MÜHENDİSİ OLAY YERİNDE!
 
Haberde yayımladığımız iki fotoğraf karesinde yer alan Çankırı Belediyesi personeli Ziraat Mühendisi Ahmet Çinko, yapılan ağaç katliamında olay yerinde!
 
Öylesine olay yerinde ki, haberle ilgili fotoğraf çalışması yapan arkadaşımızı cep telefonuyla resimleyecek kadar!
 
Bunun yanısıra katliamı gerçekleştiren elemanların tamamının üzerinde "Çankırı'ya hizmeti seviyorum" yazılı tshörtler bulunmakta. Ve bu elemanların Çankırı Belediyesi adına yapılan şehir içerisindeki diğer hizmetlerde de görev aldığı bilinmekte.
 
Hal böyle olmasına karşın Çankırı Belediyesi Basın Bürosunca akşam saatlerinde yapılan açıklamanın yorumunu da Çankırı kamuoyunun takdirlerine bırakmaktan başka bir sözümüz olamaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
10 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler