Çankırı 'bütünşehir' oluyor

Çankırı 'bütünşehir' oluyor

AKP, yerel yönetimlerde köklü bir değişiklik için düğmeye basıyor. Meclis’e sunulacak ‘Bütünşehir’ yasası kapsamına Çankırı da alındı. Tasarının kabul edilmesi durumunda 3 belde kapanacak.

Bütünşehir olarak adlandırılan sistemle büyükşehirlerde olduğu gibi Çankırı'da halen hizmet veren 3 belde belediyesi kapatılarak bağlı bulundukları ilçelere devredilecek.

AMAÇ HİZMETTE VERİMLİLİĞİ ARTIRMAK
Bu uygulamayla esas amacın, hizmet verimliliğini arttırmak, kaynakların yerinde kullanımını sağlamak, hizmetteki aksamalara engel olmak, denetim alanındaki boşluğu doldurmak, afet ve acil yardım hizmetlerini yürütmek olarak belirtildi.

Düzenlemeyle bütünşehir olacak 51 ilin içinde Çankırı da yer alıyor. Diğer şehirler ise şunlar; Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce.    

3 BELDENİN KAPATILMASI SÖZ KONUSU 
Tasarının kabul edilmesi ve Meclis’ten geçmesi durumunda Çankırı'nın 3 beldesi; Yaylakent, Saçak ve Çardak Belediyelerinin kapanması bekleniyor. Bu durumda Yaylakent Orta'ya, Saçak Çerkeş Belediyesi’ne, Çardak beldesi de Atkaracalar Belediyesi’ne bağlanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler