Çankırı, çarşamba günkü büyük şölene hazırlanıyor

Çankırı, çarşamba günkü büyük şölene hazırlanıyor

Çankırı’nın Orta İlçesinde 600 milyon dolarlık

yatırımla kurulacak termik santralin temeli 1 Eylül Çarşamba günü atılacak.

Orta İlçesine bağlı Yaylakent Beldesinde Yıldızlar Holding bünyesindeki SSS Enerji ve Maden A.Ş. tarafından kurulacak termik santralin temeli 1 Eylül Çarşamba günü saat 15.00'de, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız tarafından atılacak.

Orta İlçesindeki 100 milyon ton kömür rezervinden elektrik üretilmesi planlanan tesis, 400 megawat elektrik üretim kapasitesine sahip olacak. Yatırım süresi üç yıl olacak tesisin işletme süresi ise 20 yıl olarak öngörülüyor. Tesisin inşaat sürecinde 1500 kişi, işletme döneminde de maden işletmeleri de dahil olmak üzere toplam 2000 kişi istihdam edilecek.

YAPILAN YATIRIMLAR
ÇANKIRI'NIN
KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK

Konuyla ilgili bilgi veren Ak Parti Çankırı İl Başkanı Av. İdris Şahin "Çankırı'nın makus talihini değiştirecek önemli bir viraja Çarşamba günü gireceğiz. 5084 Sayılı yasa ile uygulamaya giren ve teşvik kapsamı içerisine giren Çankırı'mızda, geçen dönemin milletvekili sayın Hikmet Özdemir ile başlayan ve bu dönem Sayın Nurettin Akman ve sayın Suat Kınıklıoğlu ile devam eden ilişkilerin hızlandırılması ile Yıldızlar Holding'in 600 milyon doları bulacak olan yatırımı Çarşamba günü start alıyor" dedi.

Temel atma ile birlikte montaj işlemine Haziran 2011'de başlanacak termik santralin bölge için önemli bir yatırım olduğuna dikkat çeken İl Başkanı Şahin "Yıldızlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı sayın Sabahattin Yıldız bölgemizde yaptığı yatırımlarla Çankırı insanının gönlünde taht kurmuş bir isimdir. Ve Çankırı insanı bu isme büyük şükran duymaktadır. Bölgemizin kalkınmasında önemli bir lokomotif güç olacak olan Yıldızlar Holding'in bölgemizdeki ikinci büyük yatırımı işsizliğe de büyük çözüm olacak ve Çankırı'ya göçü tersine döndürecektir." dedi.

AYNI GÜNE TİCARET VE SANAYİ ODASI DA İFTAR DÜZENLEDİ!
1 Eylül 2010 Çarşamba günü Orta ilçesine bağlı Yaylakent beldesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katılacağı temel atma töreni sonrasında, holding başkanı Sabahattin Yıldız'ın akşam Kurşunlu Söğütsen'de düzenlediği iftar yemeğine Çankırı protokolunun tam kadro katılması bekleniyor.

Öte yandan aynı günün akşamı Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası'nın da iftar daveti düzenlediği ve Çankırı protokolu için önemli bir sorunun şu saatlerde yaşandığı edinilen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler