Çankırı cezaevinde siyasi tutuklulara baskı iddiası

Çankırı cezaevinde siyasi tutuklulara baskı iddiası

Cezaevlerindeki siyasi tutuklulara yönelik baskılar her geçen gün artıyor.

Çankırı Cezaevi’nde bulunan siyasi tutuklular yaşanan baskılara ilişkin aileleri aracılığıyla bilgi verdi. Gece geç saatlerde koğuş aramaları yapıldığını, kendilerine psikolojik işkence uygulandığını belirten tutsaklar, cezaevi idaresinin yazışmalarda siyasi tutukluların bulundukları koğuşlara "terör odaları" adını verdiğini de bildirdi. 

Bingöl’de yaşanan firar ardından yüzlerce siyasi tutuklu batı illerine sürgün edilirken, cezaevlerinde yaşanan baskılar ise 12 Eylül dönemini aratmayacak düzeye ulaştı. Çankırı Cezaevi’nde bulunan tutuklular haftalık telefon görüşmesinde yaşadıkları baskıları anlattı. Çankırı Cezaevi’nde yaşanan baskılara karşı geçtiğimiz aylarda da aileler İHD’de bir basın açıklaması yapmıştı. Baskıların artarak devam ettiğine dikkat çeken tutuklular, psikolojik işkenceye maruz kaldıklarını ifade etti. Tutukluların aileleri aracılığıyla verdiği bilgiye göre, gece yapılan koğuş aramaları devam ediyor. Azadiya Welat ve Gündem Gazeteleri de düzenli verilmiyor. Tutuklular, “İdare tarafından yapılan yazışmalarda siyasi tutsakların bulunduğu odalara ‘Terör Odaları’ diye yazıldığı bilgisini de verdi.

Tutukluların adli tutuklularla iç içe kaldığı koğuşların değiştirilmesi talebinin ise reddedildiği bildirildi.

“Adli tutukluların kullandığı tuvaletten koğuşumuza kirli su damlıyor. Her gün üzerimize damlayan tuvalet suyuyla yaşıyoruz” diyen tutsaklar haftalık telefon görüşmelerine de kısıtlama getirildiğini belirtti.

Tutuklular insan hakları kurumları, siyasi partiler ve yetkili kuruluşları duyarlılığa davet etti. (firatajans.com)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler