Çankırı da mobeselendi!

Çankırı da mobeselendi!

Şehir merkezlerinde giderek yaygınlaşan Mobese kamera sistemlerinin son uygulaması Çankırı'da hayata geçirildi.

Bir süre önce Çankırı'nın farklı 10 bölgesine yerleştirilen merkez ve şehir giriş-çıkışlarındaki mobese kameralar görüntü almaya başladı. Vali Şemsettin Uzun İl Emniyet Müdürlüğüne giderek haber merkezinde kurulu olan kamera sistemlerini inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Vali Uzun “Teknolojiden yararlanmak güzel bir olay. Bu sayede suçla mücadele etmek daha kolaylaşacak. Bu imkânlarla ilimizde az olan suç oranları yok denecek seviyelere düşecek. İlerleyen günlerde imkânlarımız dahilinde bu teknolojiyi şehrimizin tüm noktalarına yaymak istiyoruz” dedi.

Görevliler kameralardan izledikleri bazı görüntüler ile olaylara nasıl müdahale edildiğini gösteren arşiv görüntüleri de izlettiler.

Çankırı şehir merkezinde 10 adet direk ve bu direklerde 3’er kamera bulunuyor ve mevcut üç kameradan bir tanesi hareketli. 

Öte yandan Çankırı girişiyle çıkışında ve Atkaracalar’da mobeselerin yerleştirildiği öğrenildi. Mevcut mobeseler plaka okuma özelliği ile araç hakkında ayrıntılı bilgi verirken, hız kontrolü de yapıyor. (Kaynak: Karatekin gazetesi)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler