Çankırı Devlet Hastanesi deprem testinden sınıfta kaldı

Çankırı Devlet Hastanesi 'deprem testi'nden sınıfta kaldı

2002 yılından önce projelendirilen mevcut hastane binası, 2007'de çıkarılan deprem yönetmeliğine tosladı.

Çankırı Devlet Hastanesi 'deprem testi'nden sınıfta kaldı. Yeni hastanenin deprem testinden sınıfta kalmasında en büyük etkenin 2002 yılından önce projelendirilmiş olması gösteriliyor.

GÜÇLENDİRME İHALESİ
YIL SONUNA KADAR YAPILACAK

Sözcü18 Haber Merkezi'nin elde ettiği bilgilere göre başta hastane yönetimi olmak üzere İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan güçlendirme projesi, Sağlık Bakanlığı nezdinde onaylandığı anda yürürlüğe girecek.

Halen hastane kampüsü içerisinde yapımı sürdürülen ilave ek hastane inşaasının Aralık 2013'de tamamlanacağı ve mevcut hastanenin ihale ve yer teslim sürecinin bu inşaatın teslim edilmesiyle ilintili olduğu verilen bilgiler arasında.

2002 ÖNCESİ PROJELENDİRİLEN
BİNALARIN TAMAMINDA AYNI SORUN YAŞANIYOR

Yetkililer, "2002 yılı öncesi projelendirilen tüm binalar, 2007'de yürürlüğe giren Deprem Yönetmeliği'ne takılıyor. Çankırı Devlet Hastanesi'nin bazı bölümleri de bu yasa kapsamı içerisinde güçlendirme ihtiyacı gösteriyor. Yapılması gereken işlemler projelendirildi ancak ek binanın yapım aşamasının tamamlanması bekleniyor. Bina tamamlandığında bugün vatandaşa verilen hizmetler o binada gerçekleştirilecek ve mevcut ana bina boşaltılarak ivedi şekilde güçlendirme çalışmalarına başlanılacak" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler