Çankırı Gençlik Ilgaz'da

Çankırı Gençlik Ilgaz'da

Çankırı Gençlik Derneği, hafta sonu Ilgaz'a çıkarma yaptı. 2 otobüsle Ilgaz Dağı'nın doruğuna çıkan Çankırılı gençler, gönüllerince eğlendiler.

Kar kalınlığının yaklaşık 1 metreye ulaştığı Ilgaz Dağı'nda kayak yapan ve telesiyejle dağ turu atan gençler, Ilgaz'dan memnun ayrıldılar. Gezinin organizasyonunu gerçekleştiren Çankırı Gençlik Derneği adına konuşan Başkanı İsmail Sarıkaya, bu gezinin birçok anlam ifade ettiğinin altını çizerek şunları söyledi:

"2015'in ilk etkinliğini, memleketimizin cennet köşesinde yapmış olmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Mutluyuz çünkü 100 gencimiz belki de ilk defa kış sporlarıyla tanıştı. Gururluyuz çünkü daha önce Kastamonu'yla anılan bu yüce dağın zirvesinde artık Çankırılı gençlerin ayak sesleri var. Çankırı topraklarının her metrekaresi bizim için büyük önem taşımaktadır. Eski ismi Koçhisar olan ve 'Ilgaz' ismini yanıbaşındaki dağdan alan ilçemiz, artık doğal güzelliklerinin meyvelerini toplamaya başlayacaktır. Biz de bu tanıtıma katkı sağlayabiliyorsak, ne mutlu bize. Bundan sonra da Çankırı'ya ait değerlere sahip çıkmaya devam edeceğiz."

Çankırılı işadamı Muharrem Kıcıman'ın işlettiği Doruk Otel'i çok beğendiklerini ve Çankırı Gençlik Derneği Genel Sekreteri Fatih Öz'ün bu güzide otelin sorumlusu olmasından memnun olduklarını sözlerine ekleyen Sarıkaya, "Çankırı Gençlik Derneği'nin amaçlarından biri de, içinden çıkan gençlerin makam-mevkii sahibi olarak, Çankırı'yı başarıyla temsil etmeleridir. Çankırı gençleri, ellerine olanak verildiğinde neler yapabileceklerini artık göstermeye başladılar. Biz, Çankırı'nın sürgün yerlerinden birisi olarak görülmesinden rahatsızlık duyuyoruz. Çankırı gençliğinin ekmek parası için memleketlerini terk etmesinden de rahatsızız. İnşallah yeni jenerasyonla birlikte bu kader değişecek" dedi.

cankiri-01.jpg

Dernek Başkanı İsmail Sarıkaya; otobüsleri temin eden Pursaklar ve Mamak Belediyesi'ne, gençleri ağırlayan Doruk Otel'in tüm personeline ve gençlere tarihi Çamaşırhane'de akşam yemeği veren Çankırı Belediyesi'ne, Çankırı Gençlik adına teşekkür ettiğini söyleyerek sözlerini noktaladı.

cankirigenclik-ilgazda-resim-01.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler