Çankırı girişinde kaçakçılara operasyon

Çankırı girişinde kaçakçılara operasyon

Çankırı polisi, şehir girişinde gerçekleştirdiği operasyonla 565 bin paket kaçak sigara yüklü tıra el koydu.

Çankırı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, büyük bir kaçak sigara operasyonu gerçekleştirdi.

Edinilen bilgiye göre, Çankırı Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, büyük bir kaçak sigara operasyonu gerçekleştirdi. Operasyonda 565 bin paket bir TIR dolusu sigara ele geçirildi.

D-80 kara yolunda yapılan operasyonda, polisi fark ederek Çankırı-Ankara kara yoluna dönen kaçakçılar polisin elinden kaçamadı. Kaçak sigaralara Çankarı Sanayi girişinde polis tarafından el konulurken, sürücü N.D. gözaltına alındı.

D80 KAÇAKÇILARIN GÜZERGAHI

Bu arada, Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, son dönemde E-80 Karayolunda yapılan başarılı operasyonlar sonucunda kaçakçıların kullandıkları güzergahı değiştirdiklerini bildirdi. Yetkililer, bu operasyonda ele geçirilen 560 bin paket kaçak sigaranın da son zamanlarda ele geçirilen en büyük miktardaki kaçak sigara olduğunu açıkladı.

Piyasa değeri 1 milyon 700 bin lira civarında olan kaçak sigaraların İran'dan giriş yaptığı belirtildi. Sigaraların İstanbul'da satışından elde edilen gelirin terör örgütü PKK'nın finansmanı için kullanılacağı tahmin ediliyor.

Çankırı KOM'un son 4 ayda 1 milyon paketten fazla kaçak sigara ele geçirdiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler