Çankırı Hükümet binası ihaleye çıkıyor

Çankırı Hükümet binası ihaleye çıkıyor

Yeni hükümet konağı ile ilgili eksiklikler nihayet tamamlandı.

İhalesi İl Özel İdaresi’nce 15 Nisan 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olan Hükümet Konağı Kompleksi, kentte dağınık halde bulunan müdürlükleri içine alacak bir kompleks olacak.

Tören alanı ve meydanı, açık ve kapalı otoparkı, 400 kişilik konferans salonu, 5 yaş altı çocuklar için yuva, spor merkezi ve sosyal tesisi ile toplam 40 bin m² kapalı alana sahip olacak Hükümet Konağı Kompleksi Çankırı’nın en prestijli binalarından birisi olarak karşımıza çıkacak.

Hükümet Konağı Kompleksi inşaatı bittiğinde Valilik, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Kadastro Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Çankırı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü’nü içerisinde barındıracak.

63 bin 508 m²’lik alan üzerine inşa edilecek Hükümet Konağı Kompleksi çevreye duyarlı akıllı bina olup, vatandaş odaklı hizmet anlayışını yansıtan etkin, verimli ve şeffaf kamu hizmetinin sunulmasına imkan sağlayacak.

Emeği geçen milletvekillerine teşekkür eden Vali Vahdettin Özcan, ilimize kazandırılacak olan yeni Hükümet Konağı Kompleksinin Çankırı’mıza hayırlı olması dileklerinde bulundu.

İhaleyi alacak olan yüklenici firma yeni hükümet binasını 1485 gün içerisinde tamamlayarak idareye teslim etmesi gerekiyor.

KORGUN HÜKÜMET KONAĞI DA İHALEYE ÇIKTI
Öte yandan Korgun ilçesine yaptırılacak olan hükümet konağı da ihaleye çıktı. Korgun Hükümet binasının ihalesi 30 Nisan 2014 tarihinde yine İl Özel İdaresi'nin Kastamonu yolu üzerindeki birimlerinde saat 10.00'da gerçekleştirilecek.

Şartnameye göre ihaleyi kazanacak yüklenici firmanın Korgun hükümet binasını 1100 takvim gününde tamamlaması isteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler