Çankırı Hükümet Konağı yerinde mi kalıyor?

Çankırı Hükümet Konağı yerinde mi kalıyor?

AK Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz'in konuyla ilgili olarak yaptığı son açıklama kafaları karıştırdı...

AK Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz, geride bıraktığımız cumartesi günü yerel medya ile tarihi Çamaşırhane'de kahvaltıda biraraya gelerek, Çankırı gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Yerel gazeteler ve bazı internet sitelerinde yer alan habere göre; Milletvekili Filiz'in çeşitli konularda yaptığı açıklamalar arasında şu cümleler hayli dikkat çekici:

"Çankırı Hükümet Konağı son durumu hakkında da sorulara cevap veren Milletvekili Filiz “50-100 yıl kullanılacak bir hükümet konağında acele etmek istemedik. Milli Savunma Bakanlığına Çankırı girişindeki askeri alan için müracaat ettik. Hükümet Konağı meselesinde ne Belediye Başkanın, ne Valinin, ne de milletvekillerinin isteği olacak, halkımızın isteği neresi ise orası olacaktır. Hoca Ahmet Yesevi civarına da yapılmayacak. MSB’dan cevap bekliyoruz” diyerek “Hükümet konağı için 81 ilin beklediğini, ayrılan paranın kaynakta durduğunu, Çankırı’ya yakışır, prestijli bina hedefinde olduklarını” ifade etti."

ESKİ OTOGAR DA OLMUYOR!
Hatırlanacağı gibi milletvekili Filiz ve bazı STK başkan ile yöneticileri biraraya gelerek Kırkevler bölgesine yapılması uygun görülen yeni Hükümet Konağı ile ilgili olarak "Hoca Ahmet Yesevi Camisinin yanındaki eski otogarın bulunduğu alana yapılması" konusunda karar almışlardı.

Daha sonra aynı heyet Çankırı girişindeki askeri alanla ilgili teşebbüste bulunmuşlar ve bu taleplerini de Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'la görüşerek iletmişlerdi.

GALİBA GENELKURMAY'DAN OLUMLU YANIT ÇIKMIYOR!
Bakan İsmet Yılmaz'ın, görüşmenin yapıldığı gün başta milletvekili Filiz olmak üzere beraberindekilere "konuyla ilgili son kararı Genelkurmay verecek' şeklindeki yanıtı ile geçen süreç ve bugün gelinen nokta; "Genelkurmay'dan olumlu yanıt gelmeyecek ki milletvekili böylesi bir açıklamaya gerek duydu" cümlesini bizlere kurduruyor.

PROJE, MEVCUT YERE Mİ DÖNÜŞ YAPIYOR?
Tüm bu gelişmelerin ışığında milletvekili Hüseyin Filiz'in üzerine basarak kurduğu "Hükümet Konağı meselesinde ne Belediye Başkanın, ne Valinin, ne de milletvekillerinin isteği olacak, halkımızın isteği neresi ise orası olacaktır. Hoca Ahmet Yesevi civarına da yapılmayacak." cümleleri ile yaşanan sürecin farklı bir boyuta taşındığını düşünmeye başlıyoruz:

- Yeni Hükümet Konağı projesi mevcut yere göre yeniden mi hazırlanacak?

SÜRPRİZ OLMAYACAK!
Çankırı Hükümet Konağı ile ilgili olarak yaşanan gelişmeleri alt alta sıraladığımızda önümüzdeki süreçte böylesi bir gelişme Sözcü18 Haber Merkezi için sürpriz olmayacak.

Bekleyelim ve de görelim... 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler