Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü konuya ne der acaba?

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü konuya ne der acaba?

YKS Sınav sonuçları ile birlikte yapılan üniversiteye yerleştirme aşamasında yılların kronikleşen "İmam hatiplerde öğrenciye şişirme ders notu" ile "Fen Lisesi'nde okuyan öğrenciye düşük ders notu" uygulaması karşımıza onulmaz dramlar çıkartmakta...

Yaklaşık 2,5 milyon gencin kaderini belirleyen üniversite sınavı yerleştirme sonuçları açıklandı.
Sınava verilen isim her sene değişse de pratikte değişen bir şey yok.

Yapılan sınavlarda ortaya çıkan sıralamaya göre sınava giren aday sayısının takriben yüzde 10'una tekabül eden bir sayıda öğrenci nitelikli kabul edilen üniversitelere yerleşiyor.

Geriye kalan ise yurt içi hareketliliği sağlayarak ekonomiye katkı vermek amacıyla bir umut serüvenine doğru yola çıkıyor.

Sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra işini doğru yapan okullar, mezun ettikleri öğrencilerin yerleştikleri üniversite ve bölümleri gururla açıklıyorlar.

İstanbul'da bir imam hatip lisesi; mezun ettikleri öğrencilerin yerleştikleri bölümleri açıklarken, Tıp Fakültesi kazanan bir öğrencisi için hem 'hafız' hem de 'tıp doktoru' şeklinde ilan vermiş.

Gerçekten de ülkemiz açısından çok önemli bir durum bu. Öyle ya tıbbi müdahalenin yeterli olmadığı durumlarda doktorun hoca aramak yerine bizzat kendisinin okuyup üflemesi sonucunu doğuracak çok önemli bir husus bu!

Gelelim Çankırı'ya:

Bir çok alanda olduğu gibi ülkeyi en geriden takip eden sahipsiz memleket Çankırı'dan henüz bu konuda bir ses yok.

Şu sıralarda İmam Hatipler ölü taklidi yaparken, diğerleri de mezunlarının yerleştiği bölümleri becerip de açıklayamadı henüz.

Aslında açıklama niyetleri de yok! Biraz daha bekliyorlar ki konu hızla değişen ülke gündeminden kalksın.

Her yıl yaptıkları numara bu!

İşin trajik tarafı; Sahipsiz memleket Çankırı'nın bunu sorgulayacak  ne vali var, ne de siyasetçisi! Hatta ne de basını!

Kaderine küs be Çankırı!!

ANLAYAMAYANLAR İÇİN
ELİMİZDEKİ GERÇEK DRAMI SİZLERE SUNUYORUZ...

Çankırı'nın en başarılı öğrencilerinin okuduğu Fen Lisesi'nden iki öğrenci portresi:

Biri S.U isimli öğrenci; Yaptığı tercihe göre Çorum Tıp Fakültesini kazanacakken, okuldaki öğretmenlerin özellikle de din dersi öğretmeni Ş.K'nın verdiği düşük notlarla oluşan okul puanı devreye girince bir sonraki tercihine yerleşmek zorunda kalmış.

Diğeri ise yine kendi kazandığı puanlarla türkiyede ilk 1000'e girerek ayda 450 TL burs almaya hak kazanan öğrencinin, okul puanı devreye girince ilk 1000'den gerilere düşerek burs hakkını kaybetmesi.

İmam Hatip'te notları şişir, Fen Lisesinde düşür!

Peki bunun hesabını kim verecek?

El Cevap: Hiç kimse!

Çünkü; Sahipsiz memleket Çankırı'da ne bunun hesabını soracak vali var, ne de siyasetçi!

Ağla Çankırı ağla...

SÖZCÜ18

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler