Çankırı İl Milli Eğitimdeki icraat mahkeme duvarına tosladı!

Çankırı İl Milli Eğitim'deki icraat mahkeme duvarına tosladı!

İl Milli Eğitim müfettişlerinin hazırladıkları rapor hukuk duvarına fena tosladı...

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki müfettişler tarafından görevinden uzaklaştırılan Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdüresi Zekiye Yılmaz'la ilgili davada ilk raund tamamlandı. Mahkeme ilk celsede eldeki mevcut delillere göre kararını açıkladı.

TANIK BEYANLARI DEĞİŞTİRİLMİŞ
Edinilen bilgilere göre Kız Tenki ve Meslek Lisesi Müdürü Zekiye Yılmaz'la ilgili soruşturmayı yürüten ve görevinden alınmasını sağlayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişleri O.A ve A.K'nin tanıklardan aldıkları ifadeleri sümen altı ederek kendilerinin hazırlamış oldukları 'gerçek dışı beyanları' tanıklara imzalattırdıkları mahkemece ortaya çıkarıldı.
 
15 Ocak 2013 tarihinde Çankırı 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen 2013/11 no'lu davada, konuyla ilgili tanıkların mahkemede verdikleri ifade ile, MEM müfettişlerinin hazırladıkları dosyada yer alan 'tanık tutanakları' birbirini tutmadı.
 
ALINAN İFADE MAHKEME DOSYASINDA YOK
Dosyanın hazırlık aşamasında müfettişler tarafından ifadesine başvurulan Korgun OSB'de faaliyet gösteren tekstil işletmecisinin yazılı ifadesinin mahkemeye ulaşmaması sonucu, işletme sahibi mahkemeye gelerek verdiği ifade sonrası ortaya çıktı.
 
MAHKEME SUNULAN DELİLLERİ GEÇERSİZ SAYDI VE...
Dava süresince MEM müfettişleri tarafından Zekiye Yılmaz ile ilgili olarak ortaya atılan iddialar mesnetsiz çıkınca, mahkeme hakimi sanık Zekiye Yılmaz'ın beraatine karar vererek dosyayı karara bağladı.
 
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün mahkeme kararına temyiz süresince itiraz etmediği öğrenilirken, kendisine telefonla ulaştığımız Zekiye Yılmaz; devlet memuru olması nedeniyle açıklamada bulunamayacağını ifade etti.
 
TESADÜF MÜ?
Öte yandan iddialara göre; yaptıkları soruşturma ile ilgili olarak böylesine karmaşık bir duruma yol açan İl Milli Eğitim Müfettişleri O.A ve A.K'den birisinin İsmet İnönü İlköğretim Okulu ile Rehberlik Araştırma'da görevden el çektirilenlerin dosyalarını da hazırladığı edinilen bilgiler arasında.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler