Çankırı İl Milli Eğitimden skandal atama

Çankırı İl Milli Eğitimden "skandal" atama

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni bir skandal atamaya daha imza attı...

Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni bir skandal atamaya daha imza attı. Kısa bir süre önce Öğretmenevi Müdürlüğüne getirilen Muammer Demirkan, halen müdürlük kadrosu "vekaleten" yürütülen Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdürlüğü koltuğuna "görevlendirme" adı altında atandı.

Sözcü18 haber merkezinin elde ettiği bilgilere göre çevresinde "Başbakana pantolon diken adamdan torpilli" olarak bilinen ve kendisini bu şekilde lanse eden Muammer Demirkan'ın, Çankırı Merkez ve ilçelerinde bugüne kadar değişik görevlerde bulunduğu öğrenildi.

Yani deyim yerindeyse Demirkan'ın, Çankırı'ya atandığı günden bu yana oturmadığı koltuk kalmadı. Demirkan bütün bu görevlerinin yanı sıra Eğitim Bir-Sen'in "kendisine yeterli destek vermediğini iddia ederek" sendikadan da istifa ettiği bilgisi de mevcut.

DEMİRKAN'IN BUGÜNE KADAR OTURDUĞU KOLTUKLAR
Elde ettiğimiz bilgilere göre Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdürlüğü görevine başlayan Muammer Demirkan'ın cv'sinde şu bilgiler mevcut:

- Yapraklı Çok Programlı Lise Müdür Yardımcılığı
- 80. Yıl Cumhuriyet Lisesi Müdürlüğü
- Görevden alınan 80. Yıl Cumhuriyet Lisesi Müdürü Mustafa Turan’ın  mahkemeyi kazanmasıyla yeniden Yapraklı'ya dönüş
- Çankırı Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcılığı (görevlendirme)
- Nevzat Ayaz Öğretmen Lisesi Müdür Vekilliği (görevlendirme)
- Mahkemenin iptal kararıyla yeniden Yapraklı'ya dönüş
- Çankırı Öğretmenevi'ne müdür
Ve son olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Süleyman Demirel Fen Lisesi'ne "müdür" olarak görevlendirme.

MAHKEME KARARLARI TEKRAR GELDİĞİNDE!
Yukarıda da görüldüğü gibi Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yapmış olduğu "görevden alma" ve "görevlendirme" işlemleri büyük bir oranla İdari Mahkemelerde alınan kararlarla "geçersiz" kılınmakta.

Ancak buna karşın nedendir bilinmez (bizce malum) İl Milli Eğitim Müdürlüğü "bazı isimler" üzerinde ısrarla duruyor ve bu isimlerin altlarındaki "koltuğu" bir şekilde koruma ve kollama görevi yapıyor.

Muammer Demirkan "korunan" ve de "kollanan" isimler arasında. Acaba bu "görünmez keramet"in sırrı "Başbakan'a pantolon diken adamdan torpil"de mi, yoksa böylesi bir zokayı yutan Çankırı'daki ürkek tazılarda mı?

Bu "görevlendirme"nin sonu nereye mi varır?

Yapılan "rotasyon atamaları" mahkeme kararlarıyla "geçersiz" kılınır, Demirkan da bugüne kadar oturduğu koltuk listesine Süleyman Demirel Fen Lisesi Müdürlüğünü de ekleyerek, yeniden Öğretmenevi Müdürlüğüne döner!

DİN DERSİ ÖĞRETMENİNDEN ÖĞRETMENEVİ'NE MÜDÜR!
Burada sorulması gereken bir soru var:

- Din Dersi öğretmeninden Öğretmenevi'ne nasıl müdür olunuyor?

Malum, öğretmenevlerinde "okey" salonları da mevcut. Ama çayına, ama çorbasına oynanan oyunlar "kumar" olmuyor mu!

Ki oluyor! Kumar oynanan salonların idarecisi de Din Dersi öğretmeni olursa... Hatta hatta İmam Hatip Lisesi mezunu, İlahiyatçı bir mezun oluyorsa...

Kafamız karıştı... Herhalde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzde akl-ı selimler vardır... Enderun bilgileri ve deneyimleri ile bizleri ve kamuoyunu aydınlatabilirler... Bekleyelim ve de görelim...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler