Çankırı ilçelerinde içme suları S:O.S veriyor

Çankırı ilçelerinde içme suları S:O.S veriyor

Çankırı İl Genel Meclisinde yapılan toplantı,

vatandaşın içtiği suyun ne derece sağlıklı olup olmadığını ortaya koydu.

Karatekin gazetesinde yer alan habere göre, İl Genel Meclisi Ekim ayı birleşimlerinde Çevre ve Sağlık Komisyonunun yaptığı inceleme sonucu ortaya çıkan sonuçlar bir hayli düşündürücü.

Rapora göre Çankırı genelinde mevcut bulunan 468 su deposunun tamamına yakın bir bölümünün hijyen şartlardan yoksun olduğu ve mevcut sorunun çözümü konusunda yaklaşık 800 bin tl'ye ihtiyaç duyulduğu ifade ediliyor.

DEMİRCİOĞLU: 468 SU DEPOSU VAR VE... 
Komisyon Başkanı Avni Demircioğlu, Merkez ilçede 49 köyde 57 içme suyu deposu,  Atkaracalar İlçesinde 10 köy ve 16 mahallede 26, Bayramören’de 27 köy ve 13 mahallede 40, Çerkeş ilçesinde 51 köyde 82, Eldivan ilçesinde 16 köyde 21, Ilgaz’da 72 köy ve 14 mahallede 84, Kızılırmak ilçesinde 26 köyde 26, Korgun’da 12 köyde 14, Kurşunlu’da 23, Orta İlçesinde 22, Şabanözü İlçesinde 19 köyde 23 ve Yapraklı İlçesinde 38 köy ile 22 mahallede 60 içme suyu deposu olmak üzere toplam 468 su deposunun mevcut olduğunu belirtti.

SU DEPOLARININ TAMAMI HİJYENİK DEĞİL
Komisyon olarak yaptıkları incelemede köylerin çoğunda temizlik ve hijyenik şartların olmadığının altını çizen Çevre ve Sağlık Komisyonu Başkanı Demircioğlu, “Köylerin çoğunda içme su depolarında temizlik ve hijyenik şartlar standartlara uygun değil, bir çok içme suyu deposunda klorlama cihazı bulunmuyor. Depolar bakımsız ve kapakları açık durumda” dedi.

800 BİN TL GEREKİYORMUŞ!
İl Genel Meclis Başkanı Osman Canbaz, ”Çankırı genelinde öncelikli olarak yerleşim birimlerinde içme suyu ihtiyacı eksikliği vardı. Çankırı’nın her yerine su götürüldü ama artık bu da yeterli değil. Biz artık depolara su temin eden su kaynaklarının sağlıklı mı olup olmadığını araştırıyoruz. İçme suyu depolarının sağlıklı olmadığı ve klorlamada sıkıntı olduğu görülüyor. Önümüzdeki yıllarda tüm içme suyu depolarımıza klorlama sistemi yapacağız. Geçmişte içme suyu olsun da nasıl olursa olsun diye düşünülüyordu. Simdi ise sağlıklı içme suyu için kaliteye önem veriyoruz. 2011 Performans planında bu önemli konuyu da değerlendireceğiz. Klorlama sistemi için 800 bin TL ödenek gerekli” açıklamasında bulundu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler