Çankırı Kalesinde rekreasyon projesi start alıyor

Çankırı Kalesinde rekreasyon projesi start alıyor

Başkan Dinç, Kale'de yaptığı basın toplantısı ile yeni projenin ayrıntılarını anlattı.

Belediye Başkanı İrfan Dinç, Kale projesinin başından ihale aşamasına ve işin başlangıç anına kadar yaşanan gelişmeleri basın mensuplarına anlattı.

Kalede düzenlenen basın toplantısına belediyenin teknik birimlerinin temsilcileri katıldde ı.

Çankırı Kalesinin 1. derece arkeolojik SİT alanı olduğunu belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç “Burası için düşündüğümüz projeyi dokuya zarar vermeyecek şekilde Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün onayından sonra ihale ettik ve bugün itibariyle de teknik arkadaşlarımız müteahhite yer teslimi yapıyorlar. Kaledeki ağaçların bir bölümünün kökleri cipsli zemine gelmesi bir bölümü de küresel ısınma nedeniyle böceklenme sonucu kurudu. Hem bu ağaçların yerine yeni bitkilendirmeler hem de proje doğrultusunda tamamen doğal malzemelerle Çankırı Kalesi’ni güzel bir görünüme kavuşturmayı hedefliyoruz”  dedi.

kale-baskan-bilgi-resim-04.jpg

ÇALIŞMALAR 150 GÜNDE TAMAMLANACAK

Belediye Başkanı Dinç, Çankırı halkının hem mesire alanı hem de ziyaret alanı olarak değerlendirdiği kalenin 150 günlük çalışma sonunda gece aydınlatmaları ile de güzel bir görünüme kavuşacağını belirterek şunları söyledi:

“Çankırı’nın tarihi geçmişinde çok önemli konuma sahip Çankırı Kalesi’ni düzenlenmiş bir şekilde yakın zamanda vatandaşlarımızın kullanımına sunmayı planlarken gelecek kuşaklara da korunmuş olarak aktarmayı hedefliyoruz. Çankırı’mızın farklı noktalarında önemli projelerimiz hazırlanıyor. Bunların bir bölümü hazırlandı bir bölümünün de üzerinde teknik arkadaşlarımız çalışıyor. Bu projeleri de önümüzdeki günlerde sizlerle paylaşıp kamuoyuna duyuracağız.”

kale-resim-03.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler