Çankırı kentsel dönüşümde 3. etap!

Çankırı kentsel dönüşümde 3. etap!

Çankırı Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliğinde, eski Çankırı'da gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ikinci etap çalışmalarında sona gelindi.

Çankırı Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliğinde, eski Çankırı'da gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ikinci etap çalışmalarında sona gelindi. Dönüşümde hak sahiplerine tapu devir işlemlerinin yapılmasına başlandı....
 
3'üncü etap da başlıyor
Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin kurulması ile şehirde başlayan konut sıkıntısı, ev kiralarında anormal artışa neden oldu. Özel mülkiyetli. gecekondu görünümlü eski Çankırı'da sosyal bir proje olarak kentsel dönüşüm projesini uygulamaya başladıklarını belirten Belediye Başkanı İrfan Dinç. "Türkiye'de kentsel dönüşümü başlatan ilk belediyelerden birisiyiz. Ancak projemiz bazı kesimlerce vatandaşlara farklı anlatıldığı için biraz gecikti. Biz yılmadan devam ettik ve ilk etabını ve 2'nci etap görüşmelerini tamamladık. Şu an hak sahiplerinin tapu devir işlemleri yapılıyor. Kısa sürede ikinci etap inşaatına da başladıktan sonra 3'üncü etap çalışmalarına başlayacağız. Tamamı 3 bin 200 konuttan oluşan dönüşüm projesi ile Çankırı konut yönünden rahatlayacak" diye konuştu. 
 
Uydu kent hazırlığı 
Başkan Dinç, aynca Yapraklı yolunda 18'inci Madde uygulaması yapılarak, yeni konut alanları açtıklarını belirterek. Ankara Yolu üzerinde yapımı devam eden Yakınkent Organize Sanayi Bölgesi'nin ihtiyacını karşılayacak yeni bir uydu kent hazırlıklarının da sürdüğünü söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler