Çankırı-Kızılırmak'ta çeltik dağları oluştu!

Çankırı-Kızılırmak'ta çeltik dağları oluştu!

Ülkede 'Çeltik ambarı' olarak adı geçen Çankırı'nın Kızılırmak ilçesinde çeltik üreticisi ürününü geçen yılın fiyatından satmak istemeyince bölgede 'çeltik dağları' oluştu.

Türkiye'nin 'çeltik ambarı' olarak adlandırılan Çankırı'nın Kızılırmak ilçesinde başta Toprak Mahsulleri Ofisi olmak üzere tüccarın almakta çekinge göstermesi nedeniyle ilçede ve bağlı köylerde 'çeltik dağları' oluştu.

Edinilen bilgilere göre bu yıl çeltik fiyatları kriz öncesi 3 liraya kadar çıkmasına ve pazar bulmasına karşın, ülkede yaşanan ekonomik krizle birlikte fiyatların tekrar geçen yılın fiyatları olan 2-2.5 liraya kadar düşmesi ve bu fiyatlardan da üreticinin satış yapmaması, bölgede çeltik dağlarının oluşmasına neden oldu.

Konuyla ilgili olarak Sözcü18 Haber Merkezi'ne bilgi veren üreticiler "Bölgede üretici tahmin edilemeyecek düzeyde mağdur. Başta Toprak Mahsulleri Ofisi'nin alım yapmaması, tüccarın da fiyatı geçen yılın fiyatlarının altına çekmesi sonucu bölgede çeltik dağları oluştu. Bazı arkadaşlarımız ürününü kapalı depoya koyarken, deposu olmayan çiftçimiz de ürününü açık alanda elindeki imkanlarla muhafaza altına aldı. Olası bir yağışlı hava bölgede yaşayan çiftçilerimizi tahminlerin üzerinde perişan eder. Bölge milletvekillerimizden ortadaki sorunun çözümü konusunda destek bekliyoruz" dediler.

tarim-orman-bakani-ziyaret-resim-10.jpg
BÖLGE MİLETVEKİLİ SALİM ÇİVİTCİOĞLU VE BELEDİYE BAŞKANI
BAYAR  SOYSAL TARIM BAKAN YARDIMCISINI ZİYARET ETTİLER

Kızılırmaklı çeltik üreticilerinin yaşadığı sorunla ilgili olarak kendisine ulaştığımız AK Parti Çankırı milletvekili Salim Çivitcioğlu "Kızılırmaklı çeltik üreticimizin içinde bulunduğu durumu yakından takip ediyorum. Geride bıraktığımız hafta Kızılırmak Belediye Başkanımız ile birlikte Tarım Bakan Yardımcımız Mustafa Aksu'yu makamında ziyaret ettik. Mevcut fotoğrafı kendisine ilettik. Çeltik üreticisi haklı olarak fiyatların artmasını bekliyor. Ürününü geçen yılın fiyatlarıyla satmak istememesini de anlıyorum." dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler