Çankırı Kurban Bayramına hazır

Çankırı Kurban Bayramına hazır

Pazar günü başlayacak olan Kurban Bayramı tatili süresince kamu kurum ve kuruluşlarından hizmet alma ihtiyacı duyacak vatandaşlar için gereken duyuru Çankırı Valiliğince yapıldı.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Çankırı Valiliği yazılı bir açıklama yaparak "bayram tedbirleri"ni kamuoyuna duyurdu. Açıklama şöyle:

"Kurban Bayramının huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesi için her türlü tedbir alınmıştır.

Bayram süresince sağlık hizmetleri acil servisteki görevli hekim tarafından, ambulans hizmetleri ise 112 Hızır Acil Servisince yapılacaktır.

Sağlık ile ilgili konularda vatandaşlarımızın müracaatları Sağlık Müdürlüğünün 184 ve Devlet Hastanesinin 213 10 98-213 14 10 nolu telefonlara yapılacaktır.

Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğünce vatandaşlarımızın alışverişlerinde fahiş fiyatla karşılaşmamaları için gerekli denetimler yapılacaktır.

Belediye Başkanlığı Veteriner Müdürlüğünce kurban kestirecek olan vatandaşlarımıza; Veteriner Müdürü, Veteriner hekim, 1 tahsildar, 7 kesici ve 5 yardımcı eleman olmak üzere 15 personelle kesintisiz olarak hizmet verilecektir.

Vatandaşlarımız; Belediye hizmetleri ile ilgili olarak Bayram süresince ALO-153 ve ALO-185, herhangi bir yangın olayına karşı Alo 110 ve 213 11 11 nolu telefonları arayabilirler.

Bayramın huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesini sağlamak amacıyla Emniyet ve Jandarma sorumluluk bölgelerinde gerekli her türlü güvenlik önlemi alınmıştır. Asayiş ve Trafik hizmetleri ile ilgili konularda Jandarma bölgesinde Alo 156 no'lu Jandarma İmdat telefonu ve Emniyet Müdürlüğünün Asayiş ve Trafik hizmetleriyle ilgili konularda ALO 155 nolu Polis İmdat telefonlarıyla iletişim sağlanacaktır.

Vatandaşlarımızın Elektrik arızaları ile ilgili konularda 444 4 372 numaralı Çağrı Merkezi telefonuna, doğalgaz ile ilgili konularda “187 Doğalgaz Çağrı Merkezi” telefonuna, başvurabileceklerdir.          

Sayın halkımıza saygıyla duyurulur."

ARİFE GÜNÜ ÜCRETSİZ FİDAN DAĞITILACAK

Öte yandan yine Valilik'ten yapılan açıklamaya göre "toplumun etik değerlerine olan saygıyı pekiştirmek, insanların ormana ve ağaca karşı olan sevgilerini artırmak gayesiyle yakınlarını ebediyete uğurlamış vatandaşlarımızın, geleneğimizde yer alan mezarlık ziyaretlerinde hem ebediyete göç eden yakınlarını hatırlatmak ve bir fidan ile yaşatmak, hem mezarlıklarımızın daha yeşil ve daha özel yerler olmasına katkıda bulunmak için Orman İşletme Müdürlüğümüzce Arife günü ücretsiz olarak Çankırı Merkez Mezarlığı ve Tüm İlçe Mezarlık girişlerinde fidan dağıtımı yapılacaktır" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler