Çankırı Merkezde otopark olmayan cadde ve sokak kalmadı!

Çankırı Merkezde otopark olmayan cadde ve sokak kalmadı!

Çankırı Merkezde cadde ve sokaklar paralı otoparka

dönüştürüldü.

Özellikle son yıllarda artan özel araç sayısına paralel olarak Çankırı şehir merkezinde yeterli sayıda bulunmayan kapalı ve açık alan otoparkların, şehir içi trafik üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirmek amacıyla alınan önlemlere bir yenisi eklendi.

Çankırı Belediyesinin 1 Nisan 2010 tarih ve 64 sayılı Belediye Meclis kararı ile başta Atatürk Bulvarı, Manifaturacılar Caddesi, Alpaslan Türkeş Caddesi, Necip Fazıl Kısakürek caddesi, Şehit Pilot Üsteğmen Erdem Öztürk sokak (Fabrika sokak), Tevfik Fikret Caddesi, Elif caddesi (Buğday Pazarı caddesi)nin ücretli park yeri uygulamasına geçilmesine karar verildi.

Bunun dışında, Terminal, Çarşamba Pazarı ve A. Talat Onay Bulvarına paralel sokaklar, Ş. Tevfik Pehlivan Caddesi, N. Kemal Parıltı Caddesi, Sinema Caddesi, Zeki Ömer Caddesi, Mehmet Kazım Arar Caddesi, Belediye Caddesi, Selahattin İnal Sokak, Defne Sokak, Manolya Sokak, Çimen Sokak, Eşikli Aralık Sokak, Akaya Sokak, Şehit Kadir Yıldırım Sokak, Şehit Astsubay Yüksel Kaya Sokak, Öztaş Sokak, Çelik Sokak, Çalışkan Sokak, Belediye Sokak, Şehit Üsteğmen Mehmet Ata Sokak, Düvenciler Sokak, Kapalı Sokak, Hoşafcı Sokak, Atarlar Sokak, İplik Pazarı Sokak, Şehit Nurettin Cinsoy Sokak, Ş. Fatma Dönmez Sokak, Şehit Emrah Ersoy Sokak ve Belediyenin ihtiyaç duyulduğu tüm cadde ve sokakların ücretli park yeri olarak uygulamaya geçilmesine 6 Mayıs 2010 tarihinde karar verildi.

Yani sizin anlayacağınız, Çankırı Belediyesi, şehir içerisinde yaşanan keşmekeşle ilgili “sorunu çözeceğim” diye yola çıktı ancak şehrin tamamını “paralı otopark” haline getirdi.

Böylesine Anadolu'da ne derler biliriz ama, burada dile getirmenin anlamı var mı yok mu tereddüt ediyoruz. "Görmemişin oğlu olmuş... "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler