Çankırı polisi meslekte bir ilki başardı!

Çankırı polisi meslekte bir ilki başardı!

Çankırı polisi, hakkında yakalama kararı bulunan sanığı cezaevinde 'yakalayarak' hakim önüne çıkardı!

Çankırı’da polis, hakkında yakalama kararı bulunan sanığı cezaevinde ‘yakalayarak’ hakim önüne çıkardı. Sanığın zaten ‘yakalanması’ istenen yaralama suçundan 3 yıldır cezaevinde hükümlü olarak yattığı ortaya çıktı. Hakim Ömer Faruk Eminağaoğlu, 3 yıldır yakalama kararını kaldırmayan hakim ve savcılar hakkında HSYK’ya suç duyurusunda bulundu.

R.D. adlı 23 yaşındaki gencin cezaevinden yakalanarak adliyeye getirilmesiyle açığa çıkan olaylar, Çankırı’da savcılığın, emniyete ‘yakalama’ kararlarını sürekli anımsatmasıyla gelişti. Polis, sürekli uyarıldığı yakalama kararlarında adı geçen R.D.’yi uzun aramalar sonunda Çankırı Cezaevi’nde ‘buldu.’ R.D.’yi adliyeye götüreceğini cezaevi idaresine bildiren polis, yakalama kararında yer alan suçla, cezaevinde yatmasına neden olan suç kaydını karşılaştırmaya gerek görmedi.
 
‘Ben zaten tutukluyum’
Sorgu için getirilen R.D., Hakim Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun önüne çıkartıldı. Yakalama kararları da Eminağaoğlu’na teslim edildi. Olağan koşullarda yakalama kararı yüzüne okunduktan sonra cezaevine gönderilmesi gereken R.D., yaptığı savunmayla herkesi şaşırttı. Avukat istemeyen R.D., yaklaşık 3 yıldır “yaralama” suçundan cezaevinde yattığını, cezasının 2016’da dolacağını, yakalanması istenilen suçun da cezasını yattığı suç olduğunu anlattı.
 
R.D.’nin cezaevine geri götürülmesine karar veren Eminağaoğlu, dosya kayıtlarını istedi. Getirilen kayıtlar, R.D.’nin yargılamasının 2009’da bittiğini, Yargıtay onayından geçerek kesinleştiğini, yakalama kararının 2009 yılına ait olduğunu ve bugüne kadar kaldırılmadan güncellendiğini ortaya koydu. Eminağaoğlu, yakalama kararını kaldırmayan hakim ve savcılar hakkında HSYK’ya suç duyurusunda bulundu. (Kaynak: milliyet.com.tr)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler